Omlett kolbásszal és paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

Mit főzzek reggelire? Általában mindenki egy kolbászos és paradicsomos omlettre szavaz. Már a tükörtojás és a kolbász illata is feldobja a hangulatot, és az ilyen fehérjereggeli előnyei tagadhatatlanok. Erőt ad az egész napra. Nagyon egyszerű egy serpenyőben finom omlettet készíteni, a lényeg, hogy ne égjen meg és bolyhos legyen. Bármilyen kolbászt vehet – füstölt vagy főtt. De a cselekvések sorrendje a választástól függ, például a főtt kolbászt először meg kell sütni, majd le kell önteni tojásos keverékkel, a füstölt kolbászt pedig akkor érdemes az omlett tetejére tenni, amikor már félig besűrűsödött. A paradicsomot általában főtt kolbásszal együtt sütjük, majd lekenjük tojással. De tehetjük omlett tetejére is. Hogy meghámozzuk-e vagy sem, az ízlés dolga.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 375,75 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 10 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 19,79 g/29,77 g/6,31SütésReggeliFőételHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZCsirke tojás 8 db.Tej 16 evőkanálFőtt tejes kolbász 200 gParadicsom (paradicsom) 2 db.Vaj 1 evőkanál.Őrölt fekete bors Koriander Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Egy serpenyőben kolbászos és paradicsomos omlett elkészítéséhez készítse elő a receptben feltüntetett összes összetevőt: csirke tojás, tej, paradicsom, főtt kolbász, vaj, fűszerek és gyógynövények.

Omlett kolbásszal és paradicsommal ()

2. lépés

A főtt kolbászt apró kockákra vágjuk. A paradicsomot félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, és szintén közepes kockákra vágjuk. A koriandert vagy a petrezselymet apróra vágjuk.

Omlett kolbásszal és paradicsommal
Omlett kolbásszal és paradicsommal ()

3. lépés

Óvatosan törje fel a tojásokat egy tálba, ügyeljen arra, hogy ne kerüljön héjdarabokba. A tojásokat habverővel összekeverjük. Adjuk hozzá a tejet, sózzuk, borsozzuk, verjük simára és habosra.

Omlett kolbásszal és paradicsommal
Omlett kolbásszal és paradicsommal ()

4. lépés

Egy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Az apróra vágott kolbászt és a paradicsomot egy serpenyőbe tesszük, és nagy lángon, időnként megkeverve, enyhén megsütjük. Kerülje az égést.

Omlett kolbásszal és paradicsommal
Omlett kolbásszal és paradicsommal ()

5. lépés

Öntsük a tojásos-tej keveréket a serpenyőbe a sült kolbásszal és a paradicsommal. Hagyd, hogy „kapaszkodjon”. Ezután csökkentse a lángot, és fedje be az omlettet paradicsommal és kolbásszal. 3-5 percig főzzük. A kész omlettet megszórjuk apróra vágott fűszernövényekkel.

Omlett kolbásszal és paradicsommal
Omlett kolbásszal és paradicsommal ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha nincs kéznél tej az omletthez, adjunk hozzá hideg vizet a tojásmasszához ugyanolyan arányban, és verjük fel. A paradicsomot nem a kolbásszal együtt kell megsütni, hanem a félkész omlett tetejére tesszük és 2 percre fedővel letakarva.

AMEGYÉB

Egy serpenyőben kolbászos és paradicsomos omlett még finomabb lesz, ha a főzés végén nem csak apróra vágott fűszernövényekkel, hanem reszelt kemény sajttal is megszórjuk.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024