Ne bízzon az internetes életre szóló hack-ekben, hogyan lehet megőrizni az érett avokádót anélkül, hogy mérgezést szenvedne.

Ne bízzon az internetes életre szóló hack-ekben, hogyan lehet megőrizni az érett avokádót anélkül, hogy mérgezést szenvedne.

Kár, ha az étel megromlik, és ki kell dobni. Főleg, ha egy nagyon finom, egészséges és nem túl olcsó avokádóról van szó. Az interneten számos life hack találkozik azzal kapcsolatban, hogyan lehet tovább megőrizni. De néhány ilyen tanács kifejezetten veszélyes!

Egy videó nemrég jelent meg az interneten, és több millióan nézték meg. Szerzője azt tanácsolja, hogy az avokádók eltarthatóságát sima vízbe merítve, adalékanyagok nélkül növeljék. Ez a módszer állítólag akár 1 hónapig is frissen tartja az avokádót, ha egy edényt vizet és avokádót tesz a hűtőszekrénybe. És ha az avokádót felvágják, akkor állítólag 2 hétig tárolhatja így.

A szakértők durván bírálták ezt a tanácsot. Kiderült, hogy bár az avokádó valóban frissnek tűnik, ezzel a tárolási módszerrel többféle kórokozó baktérium, köztük a szalmonella is fejlődik benne és a felszínen. Vagyis a népszerű life hack elég veszélyesnek bizonyul! És semmilyen körülmények között nem szabad használni.

Hogyan lehet meghosszabbítani egy érett avokádó élettartamát? Először is tárolja az avokádót a hűtőszekrény leghidegebb részében. Másodszor, a lehető legtávolabb tartózkodjon az etiléngázt kibocsátó élelmiszerektől (alma, banán, sárgabarack, körte, burgonya) – ez felgyorsítja az érést.

Ha az avokádót felvágjuk, nehogy sötétedjen és megromoljon, jól zárható edénybe (lehetőleg üvegbe) tesszük és a felületét meglocsoljuk citruslével (citrom, lime, grapefruit). Vagy fedje le az avokádót egy darab fóliával, amely a lehető legszorosabban illeszkedik a péphez. De mindenesetre a vágott avokádót néhány napon belül meg kell enni.

Ha hibát vagy pontatlanságot észlel, kérjük, jelezze felénk. #avokádóKAPCSOLÓDÓ ANYAGOKMEGJEGYZÉSEKMegjegyzés hozzáadása Még több recept és finom ötlet a közösségi oldalainkon

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024