Site icon Népszámlálás 2024

Mozzarella sajttal és paradicsommal fészkelődik

Гастрономъ

A recepthez

A mozzarella sajttal és paradicsommal ellátott fészkek ideálisak egy könnyű ebédhez vagy egy könnyű vacsorához. Ennek az ételnek a titka a gazdag paradicsomszósz. Ahhoz, hogy finom és finom legyen, használjon érett paradicsomot, szezonon kívül pedig a saját levében elkészített paradicsomkonzerv is megfelelő. Adjon hozzá hagymát és fokhagymát, hogy a tésztája fényes és ízes legyen, az olvasztott mozzarella pedig a végső simítást adja! A fészek formájú tésztát nem kell először felforralni, egyszerűen leöntjük mártással és megsütjük. Fél óra múlva a tészta teljesen megfőtt. Így az étel elkészítésében való részvétele minimálisra csökken – csak tegye a serpenyőt a sütőbe!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 619,35 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 21,79 g/23,13 g/79,27SütésOlasz konyhaVacsoraVacsoraFőételVegetáriánus: LactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZPrémium tészta 400 gMozzarella sajt 200 gParadicsom (paradicsom) 500 gHagyma 1 dbFokhagyma 2 szegfűszegFinomított növényi olaj 3 evőkanál.Olasz gyógynövények 1 tkKristálycukor 0,5 tkŐrölt fekete bors megkóstolniŐrölt fekete bors megkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

1. lépés

A paradicsomot félbevágjuk és durva reszelőn lereszeljük. Távolítsa el a bőrt. Ha paradicsomkonzervet használunk, botmixerrel pürésítsük homogén pürévé.

2. lépés

2. lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Melegítsünk növényi olajat egy mély serpenyőben közepes lángon, és pároljuk a hagymát, amíg áttetsző nem lesz, 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát, öntsük bele a paradicsompürét.

3. lépés

3. lépés

Sózzuk a szószt, ízesítjük szárított fűszernövényekkel, cukorral és fekete borssal. 10 percig főzzük, gyakran kevergetve egy spatulával. A szósznak kicsit sűrűsödnie kell.

4. lépés

4. lépés

A sütőt előmelegítjük 180-ra °C. Egy 25×25 cm-es hőálló edényben lazán rendezzük el a fészkeket. Felöntjük 200 ml forró vízzel, és a serpenyőből hozzáadjuk a szószt.

5. lépés

5. lépés

Fedjük le a tepsit alufóliával, és helyezzük a sütő középső rácsára állított rácsra. 20 percig sütjük a tésztát. Ezalatt a tagliatelle-nek puhává kell válnia.

6. lépés

6. lépés

Vegye ki a mozzarella golyókat a sós léből, és papírtörlővel szárítsa meg. Vegye ki a tepsit a sütőből, és távolítsa el a fóliát. A mozzarella golyókat fészkekbe rendezzük, és a tepsit visszatesszük a sütőbe.

7. lépés

7. lépés

A tésztát további 10 percig sütjük. A mozzarellának meg kell olvadnia. A fészkeket tányérokra helyezzük, a mártást a serpenyőre öntjük és azonnal tálaljuk. Díszítsen minden adagot fűszernövényekkel, ha szükséges.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha nem találja a mini mozzarellát, akkor a sajtot nagy golyókba szedjük, és 5 mm vastag karikákra vágjuk. Ezenkívül a főzés felgyorsítása érdekében használhat kész paradicsomszószt fűszernövényekkel, bolti vagy házi készítésű.

AMEGYÉB

Ha szeretné, a fészkeket megtöltheti sült darált hússal vagy csirkehússal, és a zöldségszószhoz tehetünk vékonyra szeletelt csiperkegombát, cukkinit vagy cukkinit is.

Exit mobile version