Málna és ribizli lekvár

A recepthez

A málna és a ribizli lekvár igazi csodaszer a téli betegségek ellen! A málna gyulladáscsökkentő és lázcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. A vörös ribizli pedig C-vitaminnal táplálja a szervezetet, amely annyira szükséges az immunitáshoz. Ezen kívül a málna és a ribizli kombinációja is finom! Általánosságban elmondható, hogy a piros ribizli szinte minden bogyóhoz és gyümölcshöz jól passzol. Kiemeli a fő összetevő ízét, kellemes savanyúságot ad a lekvárnak. Annak elkerülése érdekében, hogy a ribizli teljesen beárnyékolja a málna ízét, be kell tartania az 1: 2: 3 arányt. Vagyis 1 rész ribizli, 2 rész málna, 3 rész cukor.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a ribizli sok pektint tartalmaz, így a lekvár általában sűrű, zselészerű lesz. Nagyon egyszerű elkészíteni egy ilyen egészséges finomságot – használja lépésről lépésre elkészített receptünket.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 332,25 kcal/adag Adagok: 20 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 2 óra Használt: 0,55 g/0,30 g/80,85ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 20 ADAGHOZKristálycukor 1,5 kgMálna 1 kgPiros ribizli 0,5 kg Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Öblítse le a piros ribizlit. Távolítsa el a bogyókat az ágakról, csak érett, egész és egészséges bogyókat válasszon. A málnát nem ajánlott megmosni (kíméletesen leöblítheti egy medencében). De azt is válogatni kell, eltávolítani a szárat és kiválasztani a jó bogyókat.

Málna és ribizli lekvár, öblítse le a bogyókat
Málna és ribizli lekvár, öblítse le a bogyókat ()

2. lépés

Tegye a málnát és a ribizlit egy lekváros tálba vagy széles serpenyőbe. Adjunk hozzá kristálycukrot és keverjük össze. A bogyók sérülésének elkerülése érdekében az elején keverje meg, óvatosan rázza meg a serpenyőt (medencét).

Málna és ribizli lekvár, megszórjuk cukorral
Málna és ribizli lekvár, megszórjuk cukorral ()

3. lépés

Hagyja a bogyókat körülbelül 2 órán keresztül, hogy levet engedjen. Ezután helyezze a tartályt közepes lángra. Annak érdekében, hogy a cukor feloldódjon és ne égjen le, a lekvárt rendszeresen keverje meg fakanállal.

Málna és ribizli lekvár, helyezze a tartályt közepes lángra
Málna és ribizli lekvár, helyezze a tartályt közepes lángra ()

4. lépés

Amikor a lekvár felforrt, leszedjük a habot, csökkentsük a lángot alacsony hőmérsékleten, és hagyjuk főni 40 perctől 1 óráig. Ne felejtsük el megkeverni, hogy a bogyók egyenletesen süljenek, de ne égjenek meg.

Málna és ribizli lekvár, keverjük össze
Málna és ribizli lekvár, keverjük ()

5. lépés

Helyezze a lekvárt sterilizált üvegekbe, és zárja le csavaros kupakkal. Csomagolja be az üvegeket törülközőbe, és hagyja természetesen kihűlni. Ez a lekvár szobahőmérsékleten tárolható.

Málna és ribizli lekvár, a lekvárt üvegekbe tesszük
Málna és ribizli lekvár, tegye a lekvárt üvegekbe ()

AMEGYÉB

Fontos, hogy a málna- és ribizlilekvárt megfőzzük, de ne főzzük túl. Ellenkező esetben a cukor karamellává válik. A lekvár színe, íze és állaga megváltozik! Ahhoz, hogy megértsük, készen áll-e a csemege, le kell ejtenünk a csészealjra. Ha a csepp nem terjed, akkor kész!

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A legkényelmesebb a málna- és ribizlilekvárt (mint bármely mást) medencében főzni. Végső esetben széles átmérőjű serpenyőben (minél szélesebb, annál jobb). Egy ilyen edényben a massza vékonyabb rétegben oszlik el, ami azt jelenti, hogy gyorsabban és egyenletesebben sül, mint egy magas és keskeny serpenyőben.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024