Karfiol paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

A paradicsomos karfiol elképesztően finom vegetáriánus étel, ami azonban kiváló köret lehet húsokhoz vagy szárnyasokhoz. És ez az a helyzet, amikor a főzési folyamat (egyszerű, meglehetősen gyors) és a kiváló eredmény egyaránt örömet okoz. Bízunk benne, hogy a kevésbé tapasztalt szakácsok is könnyedén megbirkóznak a receptünkkel, és egy sikeres élmény új eredményekre inspirálja őket. Mellesleg, ez az étel a megfelelő táplálkozás támogatóinak is tetszeni fog: minden zöldséget párolnak, nem sütnek. Szeretnéd még hasznosabbá tenni? Sózzuk a karfiolt és a paradicsomot minimálisra. Nos, oldja meg az ízgazdagság kérdését szárított gyógynövények segítségével.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 217,50 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 30 perc Használt: 7,64 g/13,45 g/19,36SütésPörkölt, lankadVacsoraVacsoraFőételVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZKarfiol 1 dbParadicsom (paradicsom) 3 db.Hagyma 1 dbFokhagyma 3 szegfűszegFriss bazsalikom 4 ágOlívaolaj 3 evőkanál.Őrölt koriander 1 tkŐrölt fekete bors megkóstolnimegkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Minden hozzávalót előkészítünk a karfiol raguhoz. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot keresztben felvágjuk a tetejére, és 1 percre forrásban lévő vízbe tesszük.

2. lépés

A paradicsomokat szűrőkanállal kiszedjük és szűrőedénybe tesszük. Többször öblítse le hideg vízzel, majd húzza le a bőrt. A paradicsomot apró szeletekre vágjuk.

3. lépés

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Helyezze bele a hagymát és a fokhagymát. Lassú tűzön puhára főzzük (3-4 perc). Adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, és pároljuk 7 percig.

4. lépés

A karfiolt megmossuk, és rózsára vágjuk. A szárat vékony csíkokra vágjuk. Tegyük a serpenyőbe a paradicsommal, ízesítsük sóval, borssal és korianderrel. Zárja le és párolja 15-20 percig.

5. lépés

A zöldeket megmossuk és apróra vágjuk. Vegyük le a tűzről a serpenyőt a párolt karfiollal. Adjunk hozzá apróra vágott fűszernövényeket és keverjük össze. Az ételt melegen vagy melegen tálaljuk.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha szeretné pikánsabbá tenni a párolt karfiol ízét, adjon hozzá apróra vágott chili paprikát. Jobb, ha először eltávolítja belőle a magokat, különben az étel túl fűszeres lesz.

AMEGYÉB

A karfiol párolásához friss paradicsom helyett konzerveket (egészben, apróra vágva vagy pürésítve) használhatunk: az étel lényege nem változik.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024