Site icon Népszámlálás 2024

Hideg pácolt uborka

A recepthez

A nyár igazi szimbóluma – ropogós, enyhén sózott uborka! Készítsen enyhén sózott uborkát hidegen, és tálalja újkrumplival – és Ön és szerettei boldogok lesznek! Amikor megeszik az első adagot, ismét sózhatod, és ezt a végtelenségig csinálhatod, amíg el nem múlik a nyár, és nem lesz igazi darált uborka a kertben vagy akciósan. Fontos részlet, hogy az első napokban enyhén sózottak maradnak, a sózás mértéke pedig napról napra változik: két nap elteltével finom, szinte friss ízű az uborka, három nap múlva éri el a legjobb, közepes sósságot, majd ezt követően. egy hete már jól elkészülnek – valóban sóssá válnak, és csak könyörögnek, hogy egy vinaigrette-hez adják.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 43,99 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 26 óra Használt: 1,85 g/0,24 g/8,82VacsoraVacsoraFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZUborka 2 kgKapor 3 ágTorma levelek 2 db.cseresznye levelek 5 db.Fokhagyma 3 szegfűszegFekete bors 7 db.Sóoldathoz 1 liter vízhez:2 evőkanál.Kristálycukor 1 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót a hideg ecetes uborka elkészítéséhez. Az uborkát alaposan öblítsük le, és áztassuk be hideg vízbe 2-3 órára. A kaprot, a torma és a cseresznye levelét is öblítsük le, és törölközőn szárítsuk meg. A fokhagymát 2-3 részre vágjuk.

Hideg pácolt uborka ()

2. lépés

Készítsünk hideg sóoldatot: öntsünk egy fazékba a szükséges mennyiségű hideg forralt vizet, adjunk hozzá sót és cukrot a recept szerint. Keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik.


Hideg pácolt uborka ()

3. lépés

Helyezzen egy tormalevelet, az összes cseresznyelevelet és néhány kaporszálat egy zománcozott serpenyő vagy háromliteres üveg aljára. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagyma felét.


Hideg pácolt uborka ()

4. lépés

Vágja le az elkészített uborkák végét, és helyezze rétegenként egy serpenyőbe vagy tégelybe úgy, hogy a tartály több mint félig tele legyen. A zöldségrétegeket megszórjuk apróra vágott fokhagymával és fekete borssal.


Hideg pácolt uborka ()

5. lépés

Öntsön hideg sóoldatot egy edénybe uborkával és gyógynövényekkel. Legyen belőle annyi, hogy teljesen ellepje az összes gyümölcsöt. Helyezze rá a második tormalevelet és a maradék cseresznyelevelet.


Hideg pácolt uborka ()

6. lépés

Helyezzen egy tányért a serpenyőbe, és tegyen nyomást a tetejére, hogy az uborka ne lebegjen. Fedjük le fedővel vagy törülközővel, és hagyjuk szobahőmérsékleten 1 napig. Az uborka félig megsózva fogyasztható. A teljes készültség a második napon következik be. Tárolja őket a hűtőszekrényben.


Hideg pácolt uborka ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A pácoláshoz csak őrölt, kis méretű uborkát válasszunk. Az uborka illatos lesz, ha nem csak kaprot ad hozzá a sós léhez, hanem annak esernyőit, valamint ribizlilevelek, cseresznye, málna és torma keverékét. A torma többek között fertőtleníti a sólevet, és megakadályozza annak megsavanyodását.

AMEGYÉB

A régi időkben speciális uborkafajták voltak pácolásra, például Nezhin vagy Lukhovitsky. Ma már uborkahibrideket nemesítettek erre a célra. Megjelenésük alapján azonosíthatod őket: kis méretűek, szúrós pattanásokkal.

Exit mobile version