Site icon Népszámlálás 2024

Házi szilvás mályvacukor

A recepthez

A szilvás mályvacukrot otthon elkészíteni egyáltalán nem nehéz: ennek a receptnek a titka egy kis mennyiségű zselatin hozzáadása, amely stabilizálja és sűríti a mályvacukor keveréket, és rugalmassá teszi. A mályvacukor készítéséhez szüksége lesz egy élelmiszer-hőmérőre, amely megméri a szirup hőmérsékletét. Egy egyszerű tűs hőmérő 125 °C-os hőmérséklet-tartományban megteszi. A szilvás mályvacukor színezék hozzáadása nélkül gyönyörű lágy rózsaszín színűnek bizonyul.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 534,84 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 45 perc Hozzáadás. idő: 3 óra Használt: 5,34 g/0,37 g/130,22FőzésDélutáni uzsonnaDesszertVegetáriánus: OvoVegetarianizmusBuli, büféSzületésnapGyermek ünnepHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZSzilva 500 gcsirke tojás (fehér) 60 gKristálycukor 550 gPorcukor 100 gKukoricakeményítő 100 gLeveles zselatin 24 g Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Vágjuk fel a szilvát. Egy serpenyőben keverjük össze 50 g cukorral. Lefedve lassú tűzön, időnként megkeverve pároljuk, amíg a szilva megpuhul, 20 percig. Ha a szilva túl lédús, a felesleges levet lecsepegtetjük. A szilvát turmixgépben pürésítjük.


Szilvás házi mályvacukor

2. lépés

Egy 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az alját vékonyan megszórjuk porcukor és keményítő keverékével. A zselatint hideg vízzel felöntjük és 10 percig állni hagyjuk.


Szilvás házi mályvacukor

3. lépés

Egy serpenyőben keverje össze a maradék cukrot 200 ml vízzel. Alacsony lángon addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Növelje a hőt közepesre, és főzze a szirupot, amíg a hőmérséklet el nem éri a 125 °C-ot.


Szilvás házi mályvacukor

4. lépés

Közben a fehérjét verjük stabil habbá. Ha kész a szirup, keverjük össze a kifacsart zselatinnal és a szilvapürével.


Szilvás házi mályvacukor

5. lépés

Folyamatos habverés közben fokozatosan a fehérjéhez öntjük a kapott keveréket. A keveréket sűrűre és simára verjük. Öntsük a formába, és hagyjuk szobahőmérsékleten 2-3 órán át.


Szilvás házi mályvacukor

6. lépés

Amikor a mályvacukrok megszilárdultak, az asztalra terítünk egy sütőpapírt, és megszórjuk a maradék porcukorral és a keményítővel. Fordítsa meg, és helyezzen rá egy réteg mályvacukrot. Egy nagy, éles késsel vágja a mályvacukrot kis csíkokra vagy négyzetekre.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 2,06 g (2,58% napi érték) • zsírok 0,10 g (0,11%) • szénhidrátok 53,23 g (31,68%) • kcal 216,01 (12,00 %) • nátrium 10,88 mg (0,75%). • 5 g összcukor (46 92,90%) • EFA 0,01 g (0,05%) • élelmi rost 0,53 g (1,77%)

HASZNOS TANÁCSOK

Szezonban készítsen mályvacukrot friss szilvából, ami bőven található a piacok és boltok polcain, a többi időben pedig fagyasztott szilvát – ehhez a recepthez hasonlóan jól beválik.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A szilvapürét emellett ízesítheti kedvenc fűszereivel, például fahéjjal vagy szerecsendióval.

Exit mobile version