Site icon Népszámlálás 2024

Grúz stílusú enyhén sózott uborka

A recepthez

Az enyhén sózott uborka grúz stílusban egy lehetőség az uborka gyors savazására. Miben különbözik a grúz módszer a többitől? Természetesen fűszerek és gyógynövények. Ha koriandert adunk a hagyományos fokhagymához, az előételnek máris a Kaukázus illata lesz. A Zira kiemeli a keleties jegyeket, a friss chili paprika pedig a szükséges fűszerességet. Nincs friss csípős paprika? Használjon szárított pelyheket vagy chiliport. És ha van adzsikája, akkor az is megteszi. Receptünk csak az alapja a grúz stílusú kísérleteknek. A pácoló keverékhez tehetünk egy kis őrölt koriandert vagy suneli komlót.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 29,91 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 8 óra Használt: 1,38 g/0,20 g/6,06VacsoraVacsoraFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusAmikor vendégek érkeznekPiknikHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZUborka 500 gFokhagyma 3 szegfűszegChili paprika megkóstolniKoriander 10 gZira 1 tkKristálycukor 0,5 tkDurva só 1 tk Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Öblítsük le az uborkát, és tegyük egy tál hideg vízbe. Hagyd állni 1-2 órát, hogy felszívják a plusz nedvességet, és sütéskor szépen ropogóssá váljanak.


Grúz stílusú enyhén sózott uborka ()

2. lépés

Készítsük elő a pác hozzávalóit. Öblítse le a korianderzöldet egy tál vízben, hogy megszabaduljon a szár tövében felhalmozódó szennyeződésrészecskéktől. Öblítse le folyó vízzel, törölje szárazra papírtörlővel, és apróra vágja.


Grúz stílusú enyhén sózott uborka ()

3. lépés

Hámozzuk meg a fokhagymát. Ha fiatal, akkor egyszerűen vágja fel egy késsel. Ha a fokhagyma elöregedett, jobb, ha először eltávolítja a csírákat a gerezd közepéről.


Grúz stílusú enyhén sózott uborka ()

4. lépés

A köménymagot mozsárba öntjük, durva sóval és cukorral elkeverjük, mozsártörővel enyhén összetörjük. Így a kömény több ízt ad az uborkának a pácolás során.


Grúz stílusú enyhén sózott uborka ()

5. lépés

Távolítsa el a magokat és a szárat a chili hüvelyből. Ha óvakodik attól, hogy túl forró ételt egyen, ne feledje, hogy a szárnál a hús csípősebb, mint a hüvely hegye, és a paprika legforróbb része a mag. A pépet finomra vágjuk.


Grúz stílusú enyhén sózott uborka ()

6. lépés

Készítsen elő egy fedeles műanyag edényt vagy más könnyen zárható és felrázható edényt. Az aljára szórjuk a koriandert, a chilipaprikát és a fokhagymát.


Grúz stílusú enyhén sózott uborka ()

7. lépés

Az uborkából a csikkek eltávolítása után mérettől függően 4-8 rúdra vágjuk. Tedd egy edénybe. A tetejére szórjuk a kömény, a só és a cukor száraz keverékét. Fedjük le fedővel, és rázza meg az edényt, hogy a fűszerek összekeveredjenek.


Grúz stílusú enyhén sózott uborka ()

8. lépés

Helyezze az uborkával ellátott tartályt néhány órára a hűtőszekrénybe. Időnként körkörös mozdulatokkal rázza fel, hogy a levet és a fűszereket egyenletesen ossza el. Célszerű egy éjszakára hagyni az uborkát, és másnap élvezni a kifejező ízét.


Grúz stílusú enyhén sózott uborka ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Sok háziasszony koriander helyett kaprot ad hozzá a grúz stílusú enyhén sózott uborka receptjéhez. Ebben az esetben a kapor szárral is szedhető: több illóolajat tartalmaz, amelyek egyedi aromát adnak az uborkának. A lényeg, hogy a szárakat kisebbre vágjuk.

AMEGYÉB

Ha szeretné, a grúz stílusú enyhén sózott uborka enyhe pikáns savanyúságot kaphat. Adjunk hozzá egy kevés ecetet, legfeljebb egy evőkanálnyit a receptben feltüntetett mennyiséghez. Jobb fehérborecetet használni.

Exit mobile version