Site icon Népszámlálás 2024

Fenyőtoboz lekvár

A recepthez

A fenyőtoboz lekvár csemege, egzotikus és szuperétel egyszerre. De az összes bemeneti adat mellett ez inkább gyógyszer, mint csemege: a fenyőtobozok sok hasznos anyagot tartalmaznak – fitoncideket, bioflavonoidokat, tanninokat, vitaminokat, makro- és mikroelemeket, amelyek miatt sokan a fenyőtoboz-lekvárt szinte étvágygerjesztőnek tartják. csodaszer . Segít megfázás, légúti betegségek esetén, baktériumölő és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Ugyanakkor, mint minden gyógyító szernek, számos ellenjavallata van, és károsíthatja a szervezetet, ha nem ismeri az intézkedéseket. Ugyanez elmondható azonban a lekvár veszélyeiről, mint olyanokról – elvégre több cukrot tartalmaz, mint tápanyagot. De nem foglalkozunk orvossággal. Vállalkozásunk finom és gyönyörű ételek. A feladat pedig az, hogy fiatal fenyőtobozokból lekvárt készítsen, hogy a lehető legízletesebb és szebb legyen. Jobb, ha május végén – június elején gyűjtjük össze a kúpokat a receptünkhöz. Nagyon fiatalnak, zöldnek és kicsinek kell lenniük: 2–4 cm hosszúak. És persze kellően puhák – olyanok, hogy ne csak késsel könnyen vághatók legyenek, hanem körömmel is átszúrhatók, sőt az ujjaival is eltörhetők.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 302,50 kcal/adag Adagok: 20 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 24 óra Használt: 0,00 g/0,08 g/75,58ÜresHOZZÁVALÓK 20 ADAGHOZFiatal fenyőtoboz 800 gKristálycukor 1,5 kgVíz 1,5 l Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Válogassa át a fiatal fenyőtobozokat, távolítsa el a tűket és az egyéb törmeléket, vágja le a hajtások megmaradt farkát. A fenyőtobozokat alaposan öblítse le egy medencében úgy, hogy sok vizet önt rájuk, majd folyó víz alatt.


Fenyőtoboz lekvár ()

2. lépés

Helyezze a kúpokat egy megfelelő méretű, lehetőleg rozsdamentes acél serpenyőbe, töltse fel másfél liter tiszta vízzel, és tegye tűzre. Forraljuk fel és főzzük mérsékelt lángon 5-7 percig.


Fenyőtoboz lekvár ()

3. lépés

Adjunk hozzá cukrot, keverjük össze, és főzzük tovább 15-20 percig, miután a cukor teljesen feloldódott és a lekvár ismét felforrt. Kapcsolja le a tüzet, és hagyja kihűlni a lekvárt, és 12-24 órán át állni hagyja.


Fenyőtoboz lekvár ()

4. lépés

Másnap ismét felforraljuk a lekvárt, és 15 percig főzzük a habot lefejtve. Forralás után a lekvárt ismét legalább 12 órán át „pihenni” hagyjuk. Ezekre a hosszú szünetekre azért van szükség, hogy a rügyek jól telítődjenek a sziruppal, és a lehető legtöbb aromás anyagot adják.


Fenyőtoboz lekvár ()

5. lépés

Ismételje meg a főzési folyamatot, növelve az időt fél órára. Ne felejtse el eltávolítani a habot a maradék törmelékkel együtt. Ebben a szakaszban látni fogja, hogy a szirup jellegzetes vöröses színt kapott. Ellenőrizheti a vastagságát, ha egy kanál szirupot önt egy tányérra, és hagyja kihűlni.


Fenyőtoboz lekvár ()

6. lépés

A sterilizált üvegeket megtöltjük lekvárral. Nem szükséges az összes fenyőtobozt üvegekbe tenni, a fő dolog itt a szirup. Ha a kúpok kezdetben puhák voltak, akkor készen lesznek kellemesek és ízletesek. Ha kicsit kemények, akkor néhány tobozból készíthetünk kandírozott gyümölcsöt. Fedjük le az üvegeket fedővel, és hagyjuk télre.


Fenyőtoboz lekvár ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A fenyőtoboz lekvár kissé fanyar, enyhe kesernyés ízű. A zöld toboznak savanykás íze van, de ez a kész lekvárban nem különösebben észrevehető. Az utolsó főzési szakaszban hozzáadhatja a fél citrom levét a lekvárhoz. Ez nem csak kellemes savanyúságot ad, hanem megakadályozza a cukrosodást is.

AMEGYÉB

Gyűjtsön fenyőtobozokat lekvárhoz egy tiszta erdőben, távol az utaktól és az ipari vállalkozásoktól – a tobozok könnyen felszívnak mindenféle káros vegyületet a levegőből. Az ágakról kúpokat szedjünk, ne a földről szedjük össze.

Exit mobile version