Enyhén sózott uborka zacskóban

A recepthez

Enyhén sózott uborka egy zacskóban – néhány óra, és élvezni fogja az egyszerű, de csodálatos snack ízét. Javasoljuk, hogy az uborkát ilyen „száraz” módon pácoljuk. Ennek eredményeként ropogós lesz, tökéletesen telítve a fokhagyma, a bors és a kapor aromáival és ízeivel. És nem kell mosogatni főzés után: csak dobja el az uborkasacsot, és felejtse el. Kényelmes! A zacskós enyhén sózott uborkát meleg hús-, szárnyas-, halételekhez, vagy egyszerűen főtt burgonyához tálalhatjuk.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 28,73 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 15 perc Hozzáadás. idő: 4 óra 30 perc Használt: 1,42 g/0,18 g/5,50ÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüBuli, büféHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZközepes méretű friss uborka – 1 kg, kapor – 4 szál, fokhagyma – 3 gerezd, szemes fekete bors – 5 db só – 1 evőkanál. l. (csúszda nélkül) cukor – 1/2 tk. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a friss uborkát a savanyításhoz egy zacskóba. Ehhez mossa meg őket folyó vízzel, majd helyezze őket egy széles tálba vagy serpenyőbe, és töltse fel hideg vízzel, hogy a gyümölcsök teljesen befedjék. 30 percig állni hagyjuk.

2. lépés

Vegye ki az uborkát a tartályból vízzel, és papírtörlővel enyhén szárítsa meg. Vágja le a végét. Tegye szoros műanyag zacskóba, ügyelve arra, hogy ne legyenek benne lyukak.

3. lépés

Fűszereket készítsen enyhén sózott uborka készítéséhez zacskóban. Mossa meg a kapor gallyakat, és papírtörlőre terítve alaposan szárítsa meg. Ezután durvára vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott kaprot.

4. lépés

Adja hozzá az elkészített kaprot és fokhagymát az uborkával együtt lévő zacskóba. A borsot mozsárba tesszük, és mozsártörővel összetörjük. Sóval és cukorral őröljük. Adjunk hozzá kaprot és fokhagymát is az uborkás zacskóba.

5. lépés

Szorosan kösd le a zacskót, és jól rázd 3 percig. Hagyja szobahőmérsékleten körülbelül 1 órán át. Rendszeresen rázza fel a zacskót, hogy az uborka egyenletesen sózzon.

6. lépés

Ezután tegye a zacskó uborkát a hűtőszekrénybe körülbelül 3 órára. A kapott enyhén sózott uborkát kivesszük a zacskóból, tányérra tesszük és tálaljuk.

HASZNOS TANÁCSOK

A reszelt torma- és gyömbérgyökér, valamint az apróra vágott chili paprika és babérlevél segít érdekes ízárnyalatokat adni a zacskóban lévő enyhén sózott uborkának. Nyáron feketeribizli és cseresznye leveleket is adhatunk hozzá.

AMEGYÉB

Az enyhén sózott uborkát zacskóban gyorsan elkészíteni, de azonnal meg kell enni, különben túl sós lesz. Ezért próbálja meg helyesen kiszámítani a gyümölcsök számát.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024