Site icon Népszámlálás 2024

Enyhén sózott uborka tormával

A recepthez

Az enyhén sózott uborka tormával valami egészen különleges! Elvileg egy ilyen előétel mindig sikeres, de a mi receptünk eltér a klasszikus változattól. Mi? Természetesen tormagyökér hozzáadásával! Itt rögtön meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben nem könnyez, hanem finoman megsúgja, hogy az enyhén sózott uborkát hozzáértő ember készítette. És bármilyen formában jók! Vagyis önálló snackként tálalhatók, és felhasználhatók szendvicsek, saláták és okroshka összetevőiként is. Ne feledje, hogy a tormával enyhén sózott uborkát a hozzáadással kell elkészíteni, mert valóban kozmikus sebességgel tűnnek el az asztalról.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 18,59 kcal/adag Adagok: 5 Főzés: 2 óra Hozzáadás. idő: 72 óra Használt: 0,98 g/0,12 g/3,52PácolásVacsoraVacsoraÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusBuli, büféSzületésnapKarneválúj évhúsvétikarácsonyiHOZZÁVALÓK 5 ADAGHOZ5 kg uborka 50 g torma gyökér 4 ribizli levél 5 tölgy levél 3 szál tárkony 1 csokor kapor esernyővel 2 fej fokhagyma 6 ek. l. só Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Áztassuk az uborkát 2 órára hideg vízbe, majd engedjük le a vizet, alaposan öblítsük le és vágjuk le mindkét végét. A tormát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

2. lépés

Helyezze a fűszerek felét a pácolóedény – egy hordó vagy egy zománcozott serpenyő – aljára, helyezze rá az uborkát, és fedje be a többi fűszerrel. Forraljunk fel 2 liter ivóvizet, oldjunk fel benne sót és hűtsük le 55°C-ra.

3. lépés

Öntsük a sóoldatot az uborkára, fedjük le egy ruhával, helyezzünk egy fa kört és egy kis nyomást. Az enyhén sózott tormával készült uborkát 3 napig szobahőmérsékleten tartjuk, és tálaljuk.

HASZNOS TANÁCSOK

A friss uborkát mindenképpen hideg vízbe kell áztatni: ebben az esetben az enyhén sózott tormával készült uborka különösen erős, ropogós és nagyon ízletes lesz.

AMEGYÉB

Próbálja ki az enyhén sózott uborkát tormával a receptben javasoltnál kicsit korábban – néhány nap múlva. Elképzelhető, hogy a készenlétnek éppen ezzel a finomabb fokával elégedett leszel.

Exit mobile version