Site icon Népszámlálás 2024

Enyhén sózott uborka naponta

A recepthez

Hogyan készítsünk enyhén sózott uborkát egy nappal korábban? A titok egyszerű: használjon forró sóoldatot. Ha az uborka a második-harmadik napon hideg sós lében „érik”, akkor forró sós lével töltve 12 órán belül fogyasztásra kész. Ízlés szerint tetszőleges főzeléket vehet a savanyításhoz. Az uborka sós lébe hagyományosan fokhagymát, kaporesernyőt, tormalevelet és gyümölcsfát tesznek. Amikor ezek az enyhén sózott uborkák kihűltek, azonnal tegyük be a hűtőbe, ahol tovább megőrzi friss ízét és nem savanyodik meg gyorsan.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 35,34 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 2 óra Használt: 1,90 g/0,24 g/6,61ÜresHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZUborka 2 kgFokhagyma 5 szegfűszegKapor 3 db.Ribizli levelek 5 db.cseresznye levelek 5 db.Torma levelek 3 db.Fekete bors 10 db.Sóoldathoz 1 liter vízhez:2 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Az enyhén sózott uborka hozzávalóit egy nappal korábban készítse elő. A cseresznye-, ribizli-, torma- és kaporleveleket megmossuk, szűrőedénybe tesszük, hogy lecsepegjen. Az uborkát pár órára hideg vízbe áztatjuk. A fokhagymagerezdeket félbevágjuk.

Enyhén sózott uborka naponta ()

2. lépés

A beáztatott zöldségeket leszűrjük, és szűrőedénybe tesszük. Vágjuk le az uborkák végét. Ez azért szükséges, hogy a sóoldat gyorsabban behatoljon, és az uborka ropogóssá váljon.


Enyhén sózott uborka naponta ()

3. lépés

Torma, cseresznye, ribizli levelek, tetszés szerint vágva. A kaprot is felaprítjuk a szárával együtt. Ebben a formában a zöldek gyorsan felszabadítják aromájukat a sóoldatba. Helyezzen néhány előkészített fűszert és fokhagymát a serpenyő vagy az edény aljára.


Enyhén sózott uborka naponta ()

4. lépés

A zöldek tetejére uborkát helyezünk, minden réteget megszórva kaporral, ribizli- és tormalevelekkel, fokhagymával. Adjon hozzá fekete borsot a tartályhoz. Az uborkát tormalevéllel befedjük.


Enyhén sózott uborka naponta ()

5. lépés

Az enyhén sózott uborkákhoz egy nappal korábban készítsen forró sóoldatot. Egy serpenyőben felforraljuk a szükséges mennyiségű vizet. Adjunk hozzá sót és vegyük le a tűzről. A sót addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Hagyja hűlni az oldatot 5 percig.


Enyhén sózott uborka naponta ()

6. lépés

Töltse meg a megtöltött serpenyőt forró (de nem forrásban lévő) sóoldattal, helyezzen rá egy tányért és helyezzen rá egy súlyt. Hagyja az uborkát a sós lében egy napig szobahőmérsékleten.


Enyhén sózott uborka naponta ()

7. lépés

Egy nap elteltével az enyhén sózott uborka fogyasztásra kész. Ugyanakkor színük gyakorlatilag nem változik. Helyezze őket a hűtőszekrénybe. Az uborka íze és színe minden nap megváltozik. A 6. napon erősen sózottak lesznek.


Enyhén sózott uborka naponta ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Miért kell levágni az uborka végét pácoláskor és savanyításkor? A levágott uborka jobban felszívja a pácot, így erős és ropogós lesz. Másodszor, szennyeződés maradhat a végeken, amit nehéz lemosni.

AMEGYÉB

Bármilyen pácoláshoz, legyen szó akár egy nappal korábban enyhén sózott uborkáról, akár télre készített uborkáról, ne használjunk jódozott vagy ízesített sót. A legjobb termék erre a célra a közepes vagy durva kő- vagy konyhasó, adalékanyagok nélkül.

Exit mobile version