Enyhén sózott uborka naponta

A recepthez

Hogyan készítsünk enyhén sózott uborkát egy nappal korábban? A titok egyszerű: használjon forró sóoldatot. Ha az uborka a második-harmadik napon hideg sós lében „érik”, akkor forró sós lével töltve 12 órán belül fogyasztásra kész. Ízlés szerint tetszőleges főzeléket vehet a savanyításhoz. Az uborka sós lébe hagyományosan fokhagymát, kaporesernyőt, tormalevelet és gyümölcsfát tesznek. Amikor ezek az enyhén sózott uborkák kihűltek, azonnal tegyük be a hűtőbe, ahol tovább megőrzi friss ízét és nem savanyodik meg gyorsan.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 35,34 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 2 óra Használt: 1,90 g/0,24 g/6,61ÜresHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZUborka 2 kgFokhagyma 5 szegfűszegKapor 3 db.Ribizli levelek 5 db.cseresznye levelek 5 db.Torma levelek 3 db.Fekete bors 10 db.Sóoldathoz 1 liter vízhez:2 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Az enyhén sózott uborka hozzávalóit egy nappal korábban készítse elő. A cseresznye-, ribizli-, torma- és kaporleveleket megmossuk, szűrőedénybe tesszük, hogy lecsepegjen. Az uborkát pár órára hideg vízbe áztatjuk. A fokhagymagerezdeket félbevágjuk.

Enyhén sózott uborka naponta ()

2. lépés

A beáztatott zöldségeket leszűrjük, és szűrőedénybe tesszük. Vágjuk le az uborkák végét. Ez azért szükséges, hogy a sóoldat gyorsabban behatoljon, és az uborka ropogóssá váljon.

Enyhén sózott uborka naponta
Enyhén sózott uborka naponta ()

3. lépés

Torma, cseresznye, ribizli levelek, tetszés szerint vágva. A kaprot is felaprítjuk a szárával együtt. Ebben a formában a zöldek gyorsan felszabadítják aromájukat a sóoldatba. Helyezzen néhány előkészített fűszert és fokhagymát a serpenyő vagy az edény aljára.

Enyhén sózott uborka naponta
Enyhén sózott uborka naponta ()

4. lépés

A zöldek tetejére uborkát helyezünk, minden réteget megszórva kaporral, ribizli- és tormalevelekkel, fokhagymával. Adjon hozzá fekete borsot a tartályhoz. Az uborkát tormalevéllel befedjük.

Enyhén sózott uborka naponta
Enyhén sózott uborka naponta ()

5. lépés

Az enyhén sózott uborkákhoz egy nappal korábban készítsen forró sóoldatot. Egy serpenyőben felforraljuk a szükséges mennyiségű vizet. Adjunk hozzá sót és vegyük le a tűzről. A sót addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Hagyja hűlni az oldatot 5 percig.

Enyhén sózott uborka naponta
Enyhén sózott uborka naponta ()

6. lépés

Töltse meg a megtöltött serpenyőt forró (de nem forrásban lévő) sóoldattal, helyezzen rá egy tányért és helyezzen rá egy súlyt. Hagyja az uborkát a sós lében egy napig szobahőmérsékleten.

Enyhén sózott uborka naponta
Enyhén sózott uborka naponta ()

7. lépés

Egy nap elteltével az enyhén sózott uborka fogyasztásra kész. Ugyanakkor színük gyakorlatilag nem változik. Helyezze őket a hűtőszekrénybe. Az uborka íze és színe minden nap megváltozik. A 6. napon erősen sózottak lesznek.

Enyhén sózott uborka naponta
Enyhén sózott uborka naponta ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Miért kell levágni az uborka végét pácoláskor és savanyításkor? A levágott uborka jobban felszívja a pácot, így erős és ropogós lesz. Másodszor, szennyeződés maradhat a végeken, amit nehéz lemosni.

AMEGYÉB

Bármilyen pácoláshoz, legyen szó akár egy nappal korábban enyhén sózott uborkáról, akár télre készített uborkáról, ne használjunk jódozott vagy ízesített sót. A legjobb termék erre a célra a közepes vagy durva kő- vagy konyhasó, adalékanyagok nélkül.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024