Site icon Népszámlálás 2024

Enyhén sózott uborka egy óra alatt

A recepthez

Egy óra alatt ízletes, enyhén sózott uborka készíthető. Az uborkának a szokásos savanyítási mód mellett is csak néhány óra kell, hogy elnyerje azt az egyedi „enyhén sózott” ízt. És néhány nap múlva már nem túl étvágygerjesztő olajbogyó árnyalatot és savanyú ízt kapnak. Hogy őszinte legyek, valójában öt-tíz perc alatt elkészíthető „tört” uborka, aminek az íze csodálatos lesz. Nos, egy óra múlva az uborkának lesz ideje jól felszívni a sót és a fűszereket. Mellesleg bármilyen fűszert hozzáadhat. Ha csípősen szereti, néhány vékony szelet friss chili paprika nem fog elmenni.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 30,31 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 15 perc Hozzáadás. idő: 1 óra Használt: 1,42 g/0,17 g/5,98VacsoraVacsoraFalatozásPiknikHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZUborka 500 gKapor 15 gFokhagyma 4 szegfűszeg1 tkKristálycukor 0,5 tk Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Mossa meg az uborkát, és vágja le mindkét oldalát. Az uborkát hosszában negyedekre vágjuk. Ha hosszúak, először keresztben kettévághatjuk.


Enyhén sózott uborka egy óra alatt ()

2. lépés

A fokhagymát meghámozzuk, a gerezdeket egy kés lapos oldalával összetörjük, és nagyon apróra vágjuk. Higgye el, a fokhagyma ilyen módon aprítása sokszor még gyorsabb, mint a fokhagymaprés használata, és még megmosni sem kell.


Enyhén sózott uborka egy óra alatt ()

3. lépés

Vágja le a kapor durva szárát. Nem alkalmasak az uborka gyors savanyítására. A zsenge kaporleveleket apróra vágjuk. Minél kisebb az uborka, annál gyorsabban szívja fel a kapor ízét.


Enyhén sózott uborka egy óra alatt ()

4. lépés

Helyezze az uborkát szoros műanyag zacskóba. Beleöntjük az apróra vágott fokhagymát és kaprot, hozzáadjuk a cukrot és a sót, a zacskót lekötjük és jól összerázzuk. Nagyon kényelmes erre a célra egy cipzáras táska használata.


Enyhén sózott uborka egy óra alatt ()

5. lépés

Tekintettel arra, hogy a zacskók a legalkalmatlanabb pillanatban szakadnak vagy szivárognak, helyezze az uborkát tartalmazó zacskót egy másikba, és szorosan kösse össze a végeit, így a felesleges levegőt kiengedi.


Enyhén sózott uborka egy óra alatt ()

6. lépés

Időnként, 10-15 percenként rázza fel és fordítsa meg az uborka zacskóját, hogy a felszabaduló lé egyenletesen oszlik el, és az uborka gyorsabban sózzon.


Enyhén sózott uborka egy óra alatt ()

7. lépés

Egy óra elteltével kétségtelenül kioldhatja a zacskókat, áthelyezheti az uborkát egy tálba vagy salátástálba, és tálalhatja. Meg fog győződni arról, hogy az enyhén sózott uborka kiválóan sikerült.


Enyhén sózott uborka egy óra alatt ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha az enyhén sózott uborkát egy óra alatt egészben, darabokra vágás nélkül szeretné megfőzni, akkor ügyeljen arra, hogy az uborkát mélyen bevágja, vagy még jobb, ha több helyen kis mélyedéseket vágjon, különben az uborkának nem lesz ideje sózni. .

AMEGYÉB

Ezzel a gyors módszerrel nem csak enyhén sózott uborkát, hanem pácolt uborkát is készíthet – mindössze egy óra alatt. Ehhez adjunk hozzá egy babérlevelet, több mozsárban összetört fekete- és szegfűborsóborsót, valamint egy teáskanál asztali ecetet az uborkás zacskóba.

Exit mobile version