Site icon Népszámlálás 2024

Enyhén sózott uborka ecettel

A recepthez

Ha szereti az ecetes zöldségek ízét, készítsen enyhén sózott uborkát egy falattal. Ez az egyik leggyorsabb módja annak, hogy finom savanyú fűszeres uborkát kapjunk, és egyáltalán nem érezzük benne az ecetet. A folyamat ugyanaz, mint az egyszerű, ecet nélküli pácolásnál – először készítsünk forró sóoldatot cukorral és sóval, majd öntsük edényekbe az uborkát, és a végén adjunk hozzá egy kevés ecetet. Ne felejtsen el hozzáadni kaprot és egyéb fűszernövényeket, ribizli- és cseresznyeleveleket, fokhagymát. Javítják az ízét és fokozzák a pác aromáját. Ha a sólé kihűlt, kóstolhatjuk az uborkát, de jobb, ha várunk reggelig, akkor intenzívebb lesz az íze.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 79,76 kcal/adag Adagok: 5 Főzés: 15 perc Hozzáadás. idő: 8 óra Használt: 2,04 g/0,28 g/17,43VacsoraVacsoraFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 5 ADAGHOZUborka 1 kgFokhagyma 4 szegfűszegKapor 2 ágLovage 1 dbRibizli levelek 3 db.Páchoz 1 liter vízhez:1 evőkanál.Kristálycukor 2 evőkanál.asztali ecet 9% 1 evőkanál.Babérlevél 2 db.Fekete bors 5 db. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Az ecettel enyhén sózott uborka gyors elkészítéséhez először készítse elő az összes összetevőt. Öblítse le az uborkát, a ribizli leveleket és a fűszernövényeket hideg vízben, és szűrőedényben szűrje le. Hámozzuk meg a fokhagymát. Ha szeretné, a gyümölcsöket 2-4 órára hideg vízbe áztathatja.

Enyhén sózott uborka ecettel ()

2. lépés

Áztatás után vágjuk le az uborkák összes végét. A kaprot és a leveset, valamint a ribizlileveleket durvára vágjuk. A meghámozott fokhagymát apróra vágjuk.


Enyhén sózott uborka ecettel ()

3. lépés

A páchoz egy edényben vizet forralunk. Adjunk hozzá sót és cukrot a recept szerint, borsot és babérlevelet, majd azonnal vegyük le a tűzről. A sót és a cukrot addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Öntsön ecetet az oldatba.


Enyhén sózott uborka ecettel ()

4. lépés

Helyezzen néhány ribizlilevelet, fűszernövényeket és fokhagymát az edény aljára. Az elkészített uborkát függőlegesen egy üvegbe tesszük, megszórjuk fokhagymával, kaporral és levesszel.


Enyhén sózott uborka ecettel ()

5. lépés

Az elkészített forró pácot öntsük a zöldségekre az üveg legszéléig. Fedjük le fedővel és hagyjuk kihűlni. Hagyja az uborkát szobahőmérsékleten egy éjszakán át. Reggelre elkészül a finom falat.


Enyhén sózott uborka ecettel ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Az ecetes enyhén sózott uborka íze nagymértékben függ attól, hogy milyen fűszernövényeket és fűszernövényeket ad hozzá az edénybe. Nemcsak hagyományos kapor- és tormaleveleket használhat, hanem tárkonyt, bazsalikomot, zellert, különféle gyümölcsfák és cserjék leveleit is.

AMEGYÉB

Az enyhén sózott, ecetes uborka elkészítésekor egyes éttermi szakácsok meghámozzák és negyedekre vágják az uborkát. Így gyorsabban sóznak, és tálaláskor szokatlanul néznek ki.

Exit mobile version