Site icon Népszámlálás 2024

Enyhén sózott uborka cukkinivel

A recepthez

Enyhén sózott uborka cukkinivel – miért ne? A fiatal, telt cukkini apró magvakkal és vékony héjjal kombinálva zöld uborkával remek ötlet. Az együtt sózott zöldségek ropogósak és étvágygerjesztőek lesznek. Az enyhén sózott cukkini ízében nem lesz rosszabb, mint az uborka: magába szívja a receptben használt összes hagyományos fűszerezés aromáját, és sűrű, rugalmas állagával örvendezteti meg Önt. Esernyővel való pácoláshoz jobb kaprot szedni. Ha még mindig „zöld és bolyhos”, akkor ne csak leveleket, hanem durva szárakat is használjon.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 47,29 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 35 perc Hozzáadás. idő: 16 óra Használt: 1,42 g/0,31 g/9,85VacsoraVacsoraFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusPiknikHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZUborka 1 kgCukkini 500 gFokhagyma 6 szegfűszegKapor 50 g3 evőkanál.Kristálycukor 1,5 evőkanál.Édes borsó 1 tkFekete bors 1 tkTorma levelek 2 db.Ribizli levelek 6 db.Víz 1,5 l Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Az uborkát és a cukkinit alaposan megmossuk, és megfelelő méretű edényekbe töltjük hideg vízzel. Hagyjuk ülni egy-két órát. Amíg áznak, elkészítjük a sólevet.


Enyhén sózott uborka cukkinivel ()

2. lépés

Forraljuk fel az ivóvizet. A borsot mozsárban enyhén összetörjük, egy lábosban felöntjük forrásban lévő vízzel, hozzáadjuk a sót és a cukrot. Forraljuk fel a keveréket. Hagyja kihűlni a sóoldatot.


Enyhén sózott uborka cukkinivel ()

3. lépés

Készítse elő a zöldeket a pácoláshoz. Öblítse le a kaprot, a tormaleveleket, a cseresznyét és a ribizlit. Rázza le a felesleges vizet. A fokhagymát meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A kapor és a torma zöldjét és szárát darabokra vágjuk.


Enyhén sózott uborka cukkinivel ()

4. lépés

Az uborka és a cukkini mindkét oldaláról eltávolítjuk a csikket. A cukkinit keresztben félbe, hosszában negyedekre vágjuk. Fontos, hogy ne legyenek nagyobbak, mint az uborka. A kis uborkát egészben hagyjuk.


Enyhén sózott uborka cukkinivel ()

5. lépés

Vegyünk egy megfelelő méretű zománcozott serpenyőt vagy egy műanyag vödröt. Egy háromliteres üveg is beválik. Helyezze a zöldeket, a leveleket egy edénybe, majd keverje össze az uborkát és a cukkinit, megszórva fokhagymával.


Enyhén sózott uborka cukkinivel ()

6. lépés

Mindent öntsünk meleg sóoldattal és borsozzuk. Ha egy serpenyőben vagy vödörben savanyítja az uborkát, akkor enyhén nyomást gyakoroljon rá – egy tányért vagy egy fedőt egy kisebb serpenyőből, hogy a zöldségeket sós lével borítsa be, és ne lebegjen.


Enyhén sózott uborka cukkinivel ()

7. lépés

Az uborkát és a cukkinit másnapig sózni hagyjuk. Néhány óra elteltével tegye a tartályt a hűtőszekrénybe. Az enyhén sózott zöldségek kevesebb mint egy nap alatt elkészülnek.


Enyhén sózott uborka cukkinivel ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Az enyhén sózott uborka és cukkini receptje az uborka hagyományos pácolásához egy egész levelet használ. De korlátozhatja magát a kaporra és a fokhagymára. Ha szükséges, adjunk hozzá egy hüvely csípős borsot és 1-2 evőkanál ecetet.

AMEGYÉB

Cukkini helyett, uborkával kombinálva természetesen használhatunk fiatal cukkinit is. A zöldségekhez koktélparadicsomot is adhatunk. Ahhoz, hogy gyorsabban megsózzák, villával kell átszúrni őket.

Exit mobile version