Site icon Népszámlálás 2024

Enyhén sózott uborka almával

A recepthez

Az enyhén sózott uborka almával remek falat, frissítő ízzel. Mindenki tudja, milyen illatossá válik az enyhén sózott uborka, ha a fűszernövények mellett cseresznye és fekete ribizli leveleket adunk a sós lébe. Az alma különleges savanykás-édes akcentust ad az ízéhez. Receptünkhöz csak érett alma alkalmas, lehetőleg édes-savanyú fajták. Nemcsak a levüket osztják meg az uborkával, hanem maguk is fűszerekkel telítődnek. Az alma még jobb ízű lesz, ha tovább hagyja állni a sós lében.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 29,93 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 12 óra Használt: 1,13 g/0,26 g/6,31VacsoraVacsoraFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusBuli, büféHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZUborka 800 gZöld alma/Semerenko 2 db.Fekete bors 10 db.Petrezselyem 30 gKapor 30 gcseresznye levelek 3 db.Ribizli levelek 8 db.Fokhagyma 4 szegfűszeg1 evőkanál.Víz 1 l Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a szükséges összetevőket. Az uborkát és az almát megmossuk, a petrezselymet és a kaprot, a cseresznyét és a ribizli leveleket megmossuk. Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket.


Enyhén sózott uborka almával ()

2. lépés

Vágja le az uborkák végét mindkét oldalon. Az almát negyedekre vágjuk, a szárát eltávolítjuk. Nem szükséges magokkal kivágni a magot: a magok pikantériát kölcsönöznek az íznek.


Enyhén sózott uborka almával ()

3. lépés

A fokhagymagerezdeket szeletekre vágjuk. Helyezzen néhány levelet és fűszernövényt egy tálba, 2 literes üvegbe vagy serpenyőbe. Erre az „ágyra” tedd az almaszeletekkel, fokhagymával és a maradék fűszernövényekkel kevert uborkát.


Enyhén sózott uborka almával ()

4. lépés

Törjük össze a szemes fekete borsot. Forraljunk fel egy liter vizet sóval és borssal egy külön serpenyőben. Öntsön forró sóoldatot az uborkára és az almára, zárja le a tartályt fedéllel, és hagyja 12-24 órán át szobahőmérsékleten.


Enyhén sózott uborka almával ()

5. lépés

Ezeket az enyhén sózott uborkákat almával a legjobb hűtve fogyasztani. Ezért a sózás másnapján azonnal tegye a tartályt a hűtőszekrénybe. Az uborkát az almával együtt szeletekre vágva tálaljuk.


Enyhén sózott uborka almával ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ribizli levelek helyett néhány ág tárkonyával enyhén sózott uborkát készíthet almával. A pácba hagyományos tormalevelet is adhatunk.

AMEGYÉB

Ugyanezen recept alapján készíthet télre ecetes uborkát almával, ha a sós léhez egy evőkanál cukrot és ecetet ad. Öntsön forró sóoldatot az uborkára és az almára egy üvegben, és a szokásos módon tekerje fel.

Exit mobile version