Ecetes uborka télre

A recepthez

Ha a nyári zöldségtermés kellemesebb, mint valaha, készítsünk télre savanyú uborkát receptünk szerint. Ezt még egy kezdő szakácsnak sem lesz nehéz megcsinálni, és nem fog sok időt igénybe venni! A recept sajátossága, hogy nem csak fűszeres fűszernövényeket és fűszereket használunk, hanem sárgarépát és hagymát is, így az uborka hihetetlenül ízletes lesz. Ráadásul nem közönséges asztali ecetet, hanem borecetet adnak a páchoz, amitől az előétel nagyon pikáns és kifinomult. Általánosságban elmondható, hogy a lényeg az, hogy Önnek és szeretteinek legyen ereje kivárni a télt, és nem eszik korábban ecetes uborkát. Ha pedig nem bízik az ilyen tartósságban, készítsen belőlük többet úgy, hogy a receptben szereplő hozzávalók számát megszorozza kettővel, hárommal vagy akár öttel!

Bonyolultság: átlagos Kalória: 21,97 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 1 óra Használt: 0,61 g/0,07 g/4,89ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZfriss uborka – 1,5–1,7 kg kis hagyma – 3 gerezd közepes méretű sárgarépa – 50 g petrezselyem – 1 szál cseresznye – 3 db levél – 1 db tölgy levél – 3 db.A páchoz:ivóvíz – 1,5 l cukor – 3 evőkanál. l.só – 3 evőkanál. l.borecet – 5 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a pác hozzávalóit. Mossa meg és szárítsa meg az uborkát. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát. A sárgarépát megmossuk és meghámozzuk. Mossa meg az összes levelet és zöldet, és szárítsa meg jól.

2. lépés

A hagymát karikákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. A fokhagymát finomra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és sárgarépát, kaprot, petrezselymet, tarhonyát, málnát, tölgyet, tormát, cseresznyét és ribizli leveleket tegyük egy sterilizált üvegbe. Adjunk hozzá szegfűborsot és borsot.

3. lépés

Készítse elő az uborka pácát. Ehhez először öntsön vizet egy serpenyőbe, helyezze nagy lángra, és forralja fel. Öntsük az uborkát az üvegbe, fedjük le, és hagyjuk állni 10 percig.

4. lépés

Óvatosan öntse az üvegből a folyadékot a serpenyőbe. Tegyük magas lángra, és gyorsan forraljuk fel. Adjunk hozzá sót, cukrot és főzzük 5 percig közepes lángon.

5. lépés

Vegyük le a páclével ellátott serpenyőt – a pác alapját – a tűzről. Öntsük hozzá a borecetet és keverjük össze. A kapott pácot öntsük az uborkára gyógynövényekkel és fűszerekkel egy üvegben.

6. lépés

Tekerje fel az üveget, majd fordítsa egy hajtogatott törülközőre. Tekerjük be és hagyjuk így, amíg teljesen kihűl. Tárolja a pácolt uborkát tartalmazó üveget hűvös, sötét helyen.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha szereti a pikánsabb ízt, tegyen a téli ecetes uborkához egy kis hüvely szárított pirospaprikát, valamint egy körülbelül 4 cm hosszú tormagyökér darabot.

AMEGYÉB

Ahhoz, hogy a télre szánt ecetes uborka igazán ropogós és ízletes legyen, legyen nagyon óvatos a megfelelő kiválasztásánál. Ideális esetben ezek kicsi, közepes méretűek és egyenletesek, frissen szedett gyümölcsök.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024