Site icon Népszámlálás 2024

Ecetes uborka mustárral télre

A recepthez

A mustáros ecetes uborkát télre üvegekbe lehet készíteni, hogy ízük ne térjen el a hordóstól. Természetesen jobb, ha az ilyen uborkát, ha lehetséges, hűtőszekrényben vagy pincében tárolja. A pácoláshoz kis méretű, pattanásos, sűrű és nagyon friss gyümölcsöket kell választani. A sós lében készült mustár csodálatos sziget-fűszeres jegyet kölcsönöz az uborkának. Ha még soha nem pácolt uborkát mustárral, feltétlenül próbálja ki receptünket – és talán ez lesz a kedvence.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 120,97 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 45 perc Hozzáadás. idő: 50 óra Használt: 9,49 g/2,21 g/16,19ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZuborka 1,5 kg3 evőkanál.Száraz mustárpor 3 evőkanál.Fokhagyma 6 szegfűszegcseresznye levelek Ribizli levelek Kapor esernyőkkel Ivóvíz 1,5 l Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Az uborkát megmossuk, és néhány órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután engedjük le a vizet, és vágjuk le az uborka végét a szár felől. Helyezze az uborkát egy műanyag vödörbe vagy zománcozott serpenyőbe.


Ecetes uborka mustárral télre ()

2. lépés

Mossa meg a kaprot, a ribizli és a cseresznye leveleit. Hámozzuk meg a fokhagymát. Helyezze az összes zöldet egy edénybe uborkával. Először egy kés lapos oldalával törjük össze a fokhagymagerezdeket, majd távolítsuk el róluk a héját. Adjunk hozzá fokhagymát az uborkához.


Ecetes uborka mustárral télre ()

3. lépés

Oldjunk fel sót másfél liter ivóvízben. Öntsünk sóoldatot az uborkára. Közvetlenül az uborkák tetejére helyezhet egy tányért, hogy mind elmerüljön a sós lében, és ne úszzon fel. Fedjük le a tartályt. Hagyja az uborkát 2-3 napig megsavanyodni szobahőmérsékleten.


Ecetes uborka mustárral télre ()

4. lépés

Amikor látja, hogy az erjedés megkezdődött, és buborékok jelentek meg, öntse le az uborkából a sóoldatot egy serpenyőbe, és dobja ki az összes pác zöldjét. Öblítse le az uborkát hideg vízzel, és tegye tiszta üvegekbe.


Ecetes uborka mustárral télre ()

5. lépés

Helyezze az edényt a sós lével a tűzre, forralja fel, forralja néhány percig. Adjunk hozzá száraz mustárt a sóoldathoz és keverjük össze. Öntsön forró sóoldatot az üvegekbe helyezett uborkákra. Egyenletesen oszlassuk el. Ha hirtelen nincs elég sóoldat, hígítson fel egy teáskanál sót egy pohár forrásban lévő vízben, és öntse az oldatot az üvegekbe.


Ecetes uborka mustárral télre ()

6. lépés

Az üvegeket szorosan zárja le műanyag fedővel. Fémeket jobb nem feltekerni. A pácolt uborka szeszélyes dolog. Ha szorosan lezárják, megduzzadhatnak. Tárolja hűvös helyen.


Ecetes uborka mustárral télre ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha mustáros savanyú uborkát készítünk télre, nincs értelme tormalevelet adni a savanyításhoz. Ilyenkor nyugodtan helyettesíthető mustárral, ráadásul aromásabb és mélyebb ízű.

AMEGYÉB

Csípős paprika segítségével fűszerezheti a mustáros ecetes uborkát – csak tegye az egész hüvelyt a sós lébe, vagy vágja darabokra. Ízért adhatunk hozzá egy szál tárkonyt.

Exit mobile version