Site icon Népszámlálás 2024

Ecetes uborka mustármaggal

A recepthez

A mustármagos ecetes uborka meglehetősen ritka, ezért úgy döntöttünk, hogy egy ilyen készítmény receptje sokak számára érdekes lehet. Sőt, ropogósak és nagyon ízletesek, enyhe fűszeres jegyekkel. Milyen mustárt használnak az uborka savanyításához? Természetesen nem konzerv: a magvak a legjobbak, vagy extrém esetben a por. Bár az utóbbi esetben a pác zavaros lesz, ami rontja a munkadarab megjelenését. Tehát kis uborkát, aromás fűszereket, köztük mustármagot veszünk, és szigorúan követjük az összes recept utasítását. Az eredmény tetszeni fog neked és szeretteidnek is!

Bonyolultság: átlagos Kalória: 138,72 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 50 perc Hozzáadás. idő: 4 óra Használt: 4,90 g/0,60 g/27,87BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZUborka 1 kgFokhagyma 2 szegfűszegTorma (gyökér) 40 gRibizli levelek 4 db.Torma levelek 1 dbÉdes borsó 4 db.Babérlevél 2 db.Szegfű 2 db.Mustármag 2 evőkanál.Kapor magvak 2 tkasztali ecet 9% 2 evőkanál.Víz 1 lKristálycukor 2 evőkanál.2 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az uborkát a pácoláshoz. Mossa meg, majd helyezze a serpenyőbe. Töltse fel hideg vízzel, és hagyja 4 órán át. Ezután távolítsa el az uborkát, és vágja le a végeit minden gyümölcs mindkét oldalán.

2. lépés

Készítsen üvegeket és fedőket az uborkahengeréshez. Mossa el őket mosogatószerrel, majd bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja megszáradni.

3. lépés

A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és nagy szeletekre vágjuk. A torma gyökerét meghámozzuk, megmossuk és kis szeletekre vágjuk. Mossa meg a ribizli és a torma leveleit. Tépd ketté a tormalevelet.

4. lépés

Fokhagymát, torma gyökeret és fél levelet, ribizli leveleket, valamint szegfűborsot, babérlevelet, szegfűszeget, mustárt és kapormagot osszunk szét az üvegek között. Helyezze az uborkát szorosan az előkészített üvegekbe.

5. lépés

Forraljuk fel az ivóvizet egy serpenyőben. Azonnal ráöntjük az üvegekben lévő fűszerezett uborkákra. Fedjük le sterilizált fedővel, és hagyjuk 15 percig.

6. lépés

Egy speciális lyukakkal ellátott fedő segítségével engedje le a vizet az üvegekből a serpenyőbe. Forraljuk fel. Az üvegekbe helyezett uborkákat ismét töltsük fel vízzel, és hagyjuk állni 15 percig.

7. lépés

Öntsük le a vizet egy lábosba, adjunk hozzá sót és cukrot. Forraljuk fel. Felöntjük ecettel, és 1 percig főzzük. Az így kapott pácot üveges uborkákra öntjük, és azonnal feltekerjük.

8. lépés

Az uborkás üvegeket száraz, összehajtott törülközőre fordítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. Tárolja hűvös, száraz, sötét helyen. A pácolt uborka körülbelül 3 hét alatt készül el.

AMEGYÉB

A mustáros ecetes uborka tiszta formájában kiváló nassolnivalóként, vagy salátához adható: a gyümölcsök nagyon sűrűek, erősek, szeletelésre ideálisak.

HASZNOS TANÁCSOK

Az uborka pácolásához használt fűszereket és gyógynövényeket saját ízlése szerint változtathatja. Ha akarod, távolítsd el a szegfűszeget a hozzávalók közül, vagy ha akarod, távolítsd el a babérlevelet! A torma gyökerének elhagyását azonban nagyon javasoljuk: ez hozzájárul bármely készítmény jobb tartósításához.

Exit mobile version