Site icon Népszámlálás 2024

Ecetes uborka mustárbabbal

A recepthez

Az ecetes uborkát mustárbabbal víz nélkül készítik el. Az összes folyadék olajból és ecetből készült pác fűszerekkel, természetes uborkalével keverve. Ebben azonban van némi sunyiság. Pácolás előtt az uborkát vízbe áztatjuk, és nedvességgel telítjük, ami ezt követően átkerül a pácba. Még ha az uborka erős és lédús, frissen a kertből, akkor sem árt neki, ha egy órán át áztatja. A pácoláshoz jobb mustárral és növényi olajjal uborkát venni, amely nem nagy és szépen formázott. Ropogós, erőteljes és nagyon étvágygerjesztő lesz.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 420,83 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 6 óra Használt: 4,88 g/26,01 g/40,43BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZUborka 2 kgFinomított növényi olaj 120 mlasztali ecet 9% 100 mlKristálycukor 100 g50 gSzáraz mustár 0,5 evőkanálŐrölt fekete bors 1 tk Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Öblítse le az uborkát, távolítsa el a megmaradt virágokat és szárakat. Helyezze az uborkát egy zománcozott tálba vagy serpenyőbe, és töltse fel friss hideg vízzel. Hagyja állni másfél-két órát.

Ecetes uborka mustárbabbal ()

2. lépés

Engedje le a vizet. Vegyünk egy másik hasonló edényt a feldolgozott uborka elhelyezéséhez és pácoljuk. Vágja le az uborka mindkét oldaláról a végét. A gyümölcsöket félbevágjuk, ha kicsik, vagy negyedekre.


Ecetes uborka mustárbabbal ()

3. lépés

Készítse elő a pácot. A mustármagot mozsárban enyhén törjük össze. Keverje össze őket egy csészében ecettel, növényi olajjal és egyéb fűszerekkel (bors, só és cukor), jól keverje össze.


Ecetes uborka mustárbabbal ()

4. lépés

Az elkészített pácot egy tálba öntjük az apróra vágott uborkára, és kézzel alaposan összekeverjük. Hagyja az uborkát 4-6 órán át pácolódni, időnként megkeverve, hogy a pác és az uborkalé egyenletesen oszoljon el.


Ecetes uborka mustárbabbal ()

5. lépés

Készítsünk elő üvegeket, lehetőleg féllitereseket, az üvegeket, fedeleket alaposan mossuk ki. Nem kell sterilizálni. Töltsük meg az üvegeket uborkával, rakjuk egymásra a lehető legszorosabban. Öntsük a kapott pácot.


Ecetes uborka mustárbabbal ()

6. lépés

Az üvegeket egy konyharuhával bélelt, széles aljú tepsibe helyezzük. Fedjük le az üvegeket fedővel. Öntsön forró vizet a serpenyőbe úgy, hogy az elérje az üvegek vállát, forralja fel a vizet, és 10-15 percig sterilizálja az uborkás üvegeket közepes lángon.


Ecetes uborka mustárbabbal ()

7. lépés

Tekerje fel az üvegeket. Fordítsa fejjel lefelé, és hagyja teljesen kihűlni. A mustárral és olajjal pácolt uborka üvegei egész télen eltarthatók hűvös helyiségben.


Ecetes uborka mustárbabbal ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A mustáros savanyú uborka receptjében szereplő asztali ecet helyettesíthető almaecettel, de ha 6 százalék, akkor körülbelül 150 ml-re lesz szüksége. 1 evőkanál 100 ml vízben is hígíthat. l. ecet esszencia. 9%-os megoldást kapsz.

AMEGYÉB

Ha nincs száraz mustárszemünk, de van mustárporunk, használhatjuk. Ne feledje, hogy a porral készült pác zavaros lesz, de ez nem befolyásolja a pácolt uborka ízét. A lényeg az, hogy a por ne álljon el.

Exit mobile version