Cukkini paprikával és paradicsommal télre

Гастрономъ

A recepthez

A téli cukkini paprikával és paradicsommal kiváló házi készítésű készítmény ismerős és megfizethető zöldségekből. A salátába tehetünk túlnőtt cukkinit, ami általában nem igényelhető. Az édes kaliforniai paprika bármilyen színű lehet, zöld, piros vagy sárga. Vagy használhatsz minden színű paprikát, ettől csak szebb lesz a készítmény! Az elkészített salátát sötét és hűvös helyen tároljuk, és az üveg kinyitása után 1-2 napon belül használjuk fel. Optimális, ha a zöldségeket legfeljebb 400-500 ml-es tégelyben tárolja, akkor egy mozdulattal biztosan megbirkózik a salátával!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 299,90 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 45 perc Hozzáadás. idő: 20 perc Használt: 4,83 g/14,32 g/38,16BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZCukkini 1 kgParadicsom (paradicsom) 1,5 kgÉdes pirospaprika 4 db.Fokhagyma 4 szegfűszegKristálycukor 100 gOlívaolaj 4 evőkanál.asztali ecet 9% 1 evőkanál.1 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A meghámozott cukkinit hosszában vágjuk, és ha nagyok, egy teáskanállal távolítsuk el a magokat. A felét 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk.

2. lépés

Vágja fel hosszában az édes paprika hüvelyét, távolítsa el a magokat és a hártyát. Kb. 1,5 cm vastag darabokra vágva, hogy a saláta fényesebb legyen, használjon többszínű paprikát.

3. lépés

A paradicsomon kereszt alakú vágást vágunk, és 2 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Egy szűrőedényben szűrjük le, és öntsük fel hideg vízzel. Óvatosan húzzuk le a paradicsomról a vékony héjat, és távolítsuk el a szárát. A pépet apró kockákra vágjuk.

4. lépés

A tűzhelyen állítsa a hőt közepesen magasra. Az elkészített paradicsomot egy nagy, vastag aljú serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és felforraljuk. Csökkentse a hőt közepesre, és süsse a paradicsomot 10 percig. Időnként keverjük meg egy spatulával.

5. lépés

Tegye a paprikát egy serpenyőbe paradicsommal, és öntsön rá olívaolajat. Adjuk hozzá a cukkinit, keverjük össze, és lassú tűzön főzzük 20 percig a zöldségeket.

6. lépés

A fokhagymát felaprítjuk, a zöldségekkel együtt a serpenyőbe adjuk, és további 10 percig főzzük. Öntsük hozzá az ecetet, fedjük le a serpenyőt, és lassú tűzön főzzük készre, 3 percig.

7. lépés

Helyezze a forró zöldségeket sterilizált üvegekbe, és öntse hozzá a serpenyőben lévő maradék levet. Zárja le tiszta fedővel, és fordítsa fejjel lefelé. Az üvegeket frottír törülközővel letakarjuk, és teljesen kihűtjük.

HASZNOS TANÁCSOK

Óvatosan készítse elő az üvegedényeket és a fedőket, amelyekben a salátát tárolni fogja. Sterilizálja őket az Ön számára megfelelő módon – mikrohullámú sütőben, sütőben vagy forrásban lévő vízben, és ne feledkezzen meg a fedőkről – fel kell önteni forrásban lévő vízzel, és legalább 10 percig benne kell tartani.

AMEGYÉB

A paprikás és paradicsomos cukkini üvegekbe tekerve télre hagyható, vagy elkészíthet dupla adag zöldséget az egyik felének tartósításához, a másik felét pedig egészséges és könnyű ételként tálalhatja vacsorára – akár önmagában, akár étkezve. köret csirkéhez vagy szelethez!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024