Site icon Népszámlálás 2024

Cseresznye lekvár dióval

A recepthez

A diós cseresznye lekvár még az igen kifinomult ínyenceket is meglepheti magával az ötlettel és természetesen elképesztő ízével. Érdemes megjegyezni, hogy ezeket a gyümölcsöket nem használják olyan gyakran téli betakarításra, mint ugyanazon cseresznye. És teljesen hiába! A cseresznyében egyértelműen több pép van, mint a cseresznyében, és az íze meglehetősen gazdag. Nos, ha eltávolítja a magokat a gyümölcsből, és belehelyezi a diót, akkor nem csak lekvárt, hanem kiváló desszertet is kap. Kipróbáltuk ezt az ötletet, és meggyőződtünk arról, hogy tökéletesen működik. Legyünk őszinték: nem kellett sokáig tárolnunk a cseresznye- és diólekvár mintaüveget!

Bonyolultság: átlagos Kalória: 386,63 kcal/adag Adagok: 15 Főzés: 1 óra 20 perc Hozzáadás. idő: 48 óra Használt: 2,76 g/8,96 g/75,10FőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 15 ADAGHOZCseresznye 1 kgKristálycukor 1 kgDió 200 gVanília 1 dbVíz 250 ml Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a lekvár hozzávalóit. A meggyet megmossuk és papírtörlőn szétterítve jól megszárítjuk. Ezután tűvel vagy fogpiszkálóval távolítsa el a magokat a gyümölcsről (ne használjon speciális eszközt a mag eltávolításához, súlyosan megsérti a bogyókat, és ehhez a lekvárhoz a cseresznye lehetőleg sértetlen maradjon, kis lyukkal).

2. lépés

Öntsön forrásban lévő vizet a dióra, amíg teljesen el nem fedi, és hagyja állni 20 percig. Ezután húzzuk le a barna bőrt a szemekről. Töltsük meg velük a cseresznyét.

3. lépés

Lekvárhoz szirupot készítünk. Öntsön cukrot egy széles serpenyőbe, és töltse fel vízzel. Keverés közben felforraljuk. 3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Helyezze a cseresznyét és a diót a szirupba, és hagyja állni 24 órán keresztül.

4. lépés

A meggyet és a diót tedd szirupba közepes lángon, és forrald fel. Lefejtjük a habot. Csökkentse a hőt alacsonyra. 40-45 percig főzzük. Ne engedje meg az erős forralást: a felületnek csak enyhén remegnie kell.

5. lépés

Mossa ki alaposan a befőttes üvegeket és a fedőt, majd sterilizálja azokat az Ön számára megfelelő módon. Papírtörlőre borítjuk és hagyjuk teljesen megszáradni.

6. lépés

A diós meggylekvárhoz adjunk egy félbevágott vaníliarudat, és főzzük további 10 percig. Száraz, sterilizált üvegekbe töltjük és fedővel lezárjuk. Fedjük le egy vastag takaróval, és hagyjuk 24 órán át.

HASZNOS TANÁCSOK

A cseresznye- és diólekvárt néha több lépésben, négy napon keresztül készítik el. Az első napon a gyümölcsöket szirupban forralják 3 percig, és a következő napokban – 5-7 percig. Minden hőkezelés után hagyni kell a lekvárt kihűlni. Ennek az előkészítésnek köszönhetően a cseresznye jobban megőrzi formáját, és tálaláskor is remekül néz ki.

AMEGYÉB

A diólekvárt fehér cseresznyével is lehet készíteni, de nekünk úgy tűnik, hogy a fekete cseresznyével a desszert íze intenzívebbé válik. Kipróbálhatja mindkét lehetőséget, és eldöntheti, melyik a jobb (az összetevők száma és a recept hasonló).

Exit mobile version