Céklasaláta ecetes uborkával

A recepthez

Céklasaláta ecetes uborkával – mindenki kedvenc vinaigrette könnyű változata, mely nem tartalmaz burgonyát. Szóval, ha szeretnél leadni pár plusz kilót, mindenképpen vedd figyelembe receptünket. A salátát elkészíthetjük főtt céklával is, de erősen ajánljuk a sütést: ilyenkor sűrűbb lesz a gyökérzöldség állaga, gazdagabb az íze. Nos, akkor minden egyszerű: összedolgozzuk a saláta hozzávalóit, ízesítjük napraforgóolajjal (lehetőleg finomítatlan, ami aromát ad), tedd az asztalra és élvezd teljes szívvel!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 218,83 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 1 óra 15 perc Hozzáadás. idő: 30 perc Használt: 2,60 g/17,18 g/13,19VacsoraVacsoraSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZCukorrépa 2 db.Ecetes uborka 300 gHagyma 100 galmaecet 3% 1 evőkanál.Zöld hagyma 1 dbPetrezselyem 1 gallyNapraforgó olaj 4 evőkanál.Őrölt fekete bors megkóstolnimegkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

1. LÉPÉS

A céklát ecsettel alaposan megmossuk, papírtörlővel szárítjuk, majd egyenként fóliába csomagoljuk. 1 órát sütjük 200°C-on. Hagyjuk kihűlni és meghámozzuk.

2. lépés

2. LÉPÉS

A céklát apró kockákra vágjuk. Öntsünk rá egy evőkanál napraforgóolajat és keverjük össze: így a répa kevésbé fogja színezni a többi saláta hozzávalót.

3. lépés

3. LÉPÉS

A hagymát megpucoljuk és félkarikára vágjuk. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá az almaecetet és keverjük össze. 10 percig állni hagyjuk. A pácolt uborkát apró kockákra vágjuk.

4. lépés

4. LÉPÉS

Mossa meg a zöldhagymát és a petrezselymet, és szárítsa meg jól. A hagyma tollait karikára vágjuk. Távolítsa el a petrezselyemleveleket a ágról, és apróra vágja. Adjunk hozzá savanyúságot, petrezselymet, zöldhagymát és ecetes hagymát a céklához.

5. lépés

5. LÉPÉS

A saláta hozzávalóit összekeverjük. Adjunk hozzá egy kis sót és borsot. Öntsük hozzá a maradék napraforgóolajat, és keverjük újra. Tegyük át egy salátástálba, és azonnal tálaljuk.

AMEGYÉB

Ez a céklasaláta rostokban gazdag, amely szivacsszerűen felszívja a méreganyagokat és salakanyagokat, és gyorsan eltávolítja azokat a szervezetből. Ugyanakkor az étel kalóriatartalma minimális, így könnyedén fogyaszthatod minden nap!

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha salátához savanyúságot választunk, előnyben részesítsük a hordós savanyúságot. Szeretnéd ízesebbé tenni az ételedet? Adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát, amelyet présen átengedünk.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024