Site icon Népszámlálás 2024

Adjika paradicsomból és fokhagymából

Гастрономъ

A recepthez

A klasszikus recept szerint elkészített adjika paradicsomból és fokhagymából igazi áldás lesz a téli készülődésben. Az adzsika egy hagyományos kaukázusi fűszer, nagyon gazdag, élénk ízzel. Kiválóan kiegészíti a grillezett ételeket, a burgonyát bármilyen formában, és még kenyérrel is tálaljuk. A forró és markáns fokhagymás aromájú adzsika kaukázusi akcentust adhat minden lakomához! Ebben a receptben lépésről lépésre elmondjuk, hogyan készítsünk klasszikus adjikát paradicsomból és fokhagymából, és értékes tippeket osztunk meg.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 1818,50 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 15 perc Használt: 54,54 g/5,54 g/403,10FőzésBefőzésTranskaukázusi konyhaSzósz, öntetVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZParadicsom (paradicsom) 2 kgÉdes pirospaprika 1 kgFokhagyma 300 gForró paprika 3 db.2 evőkanál.Kristálycukor 180 gŐrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Az édes és csípős paprikát, hagymát és fokhagymát elkészítjük és meghámozzuk. Távolítsa el a szárat a paradicsomról, és vágja mindegyik gyümölcsöt 4 részre. A paprikát durvára vágjuk.

Adjika paradicsomból és fokhagymából ()

2. lépés

A zöldségeket feldaraboljuk. Ehhez használjon húsdarálót vagy turmixgépet. Görgessük először a paradicsomot, majd az édes és csípős paprikát, végül a fokhagymát. Homogén masszát kell kapnia. Ha turmixgépet használ, adagonként pürésítse a zöldségeket.


Adjika paradicsomból és fokhagymából ()

3. lépés

Küldje el a zöldségeket főzni. Egy vastag aljú serpenyőben időnként megkeverve felforraljuk őket. Amint a keverék felforr, adjunk hozzá sót, cukrot, csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük legalább 1 órán át. Folytassa a keverést időnként. Ez idő alatt az adzsikának meg kell sűrűsödnie.


Adjika paradicsomból és fokhagymából ()

4. lépés

Sterilizálja az üvegeket és a fedőket gőzöléssel vagy sütőben. A kész adjikát üvegekbe töltjük, fedővel lezárjuk és fejjel lefelé fordítjuk. Csomagolja be őket egy takaróba, és hagyja teljesen kihűlni.


Adjika paradicsomból és fokhagymából ()

5. lépés

A kihűlt üvegeket hűvös, sötét helyiségbe helyezzük. Az e recept szerinti fokhagymás paradicsomból származó Adjika egész télen megőrzi ízét.


Adjika paradicsomból és fokhagymából ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ízlés szerint adhatunk hozzá koriandert, suneli komlót, paprikát és ecetet a paradicsom adjikájához. Így pikánsabb lesz az íze. Ha pedig azt szeretnénk, hogy az adjika színe világosabb legyen, főzés közben adjunk hozzá 1-2 evőkanál növényi olajat.

AMEGYÉB

Ez a klasszikus paradicsomos adjika recept télre az összetevők arányának változtatásával ízlés szerint alakítható. Például a cukor mennyiségének csökkentésével fűszeresebb változatot kapsz.

Exit mobile version