Uborka csípős paprikával télre

A recepthez

Téli uborka csípős paprikával – recept azok számára, akik szeretnek házi készítésű készítményeket készíteni, és nem félnek a forró páctól dolgozni. Javasoljuk, hogy pácolja az uborkát csípős chili paprikával – ez egy nagyszerű módja annak, hogy megőrizze a nyár ízét, és fűszerezze a téli menüt. Kövesse pontosan lépésről-lépésre utasításainkat – és az uborka biztosan ropogós lesz. A pácolt uborka tökéletesen kiegészíti a húsételeket, kedvenc salátájának összetevője és kiváló előétel az ünnepi asztalra. Ennek a receptnek az arányait egy háromliteres üvegre tervezték, de a tárolás megkönnyítése érdekében három literes üveget is használhat.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 435,95 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 2 óra Használt: 17,68 g/2,17 g/87,56PácolásFalatozásÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZUborka 2 kgFokhagyma 5 szegfűszegForró paprika 5 g2 evőkanál.Kristálycukor 1 evőkanál.Fekete bors 8 db.Ribizli levelek 5 db.Babérlevél 3 db.Torma levelek 2 db.Kapor 2 db.asztali ecet 9% 60 ml Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes szükséges terméket a lista szerint. Ha az uborkát nem frissen szedtük, áztassuk be pár órára hideg vízbe. Ettől ropogósabbak lesznek.

Uborka csípős paprikával télre ()

2. lépés

Áztatás után alaposan mossuk meg az uborkát, és mindkét oldalukon vágjuk le a végét – ezzel az egyszerű művelettel egyenletesebb lesz a pác eloszlása.

Uborka csípős paprikával télre
Uborka csípős paprikával télre ()

3. lépés

Mossa ki és sterilizálja az üvegeket az Ön számára megfelelő módon. Töltsük meg ribizli-, cseresznye-, tormalevéllel, adjunk hozzá szemes fekete borsot, fokhagymagerezdeket, karikára vágott csípős paprikát, valamint babérlevelet és kaporesernyőt. Ha literes üvegeket használunk, a fűszereket egyenletesen elosztjuk.

Uborka csípős paprikával télre
Uborka csípős paprikával télre ()

4. lépés

Ezután töltse meg az üvegeket uborkával a tetejéig, és próbálja meg a lehető legszorosabban becsomagolni. A sűrű csomagolás elősegíti a pác egyenletesebb eloszlását az uborkákban, ami javítja a késztermék ízét és állagát.

Uborka csípős paprikával télre
Uborka csípős paprikával télre ()

5. lépés

Forraljuk fel a vizet, és nagyon óvatosan öntsük az üvegekbe helyezett uborkákra. Fedjük le az üvegeket fedővel, és hagyjuk állni 20-25 percig. Ezután öntse vissza a vizet a dobozokból a serpenyőbe. A víznek újra fel kell forrnia. Amint a víz forrni kezd, öntse vissza 10 percre az uborkás üvegekbe. Ne felejtse el fedővel lefedni az üvegeket.

Uborka csípős paprikával télre
Uborka csípős paprikával télre ()

6. lépés

Másodszor öntse vissza a vizet az üvegekből a serpenyőbe, és készítse el a pácot – adjon hozzá sót, cukrot és ecetet a vízhez. Mindent felforralunk, amíg a só és a cukor teljesen fel nem oldódik.

Uborka csípős paprikával télre
Uborka csípős paprikával télre ()

7. lépés

Forró pácot öntsünk az uborkára. El kell érnie az edény nyakáig. Zárja le az üvegeket sterilizált fedővel egy konzervkulcs segítségével. Helyezze az üvegeket a fedőre, fejjel lefelé, és fedje le meleg takaróval, amíg teljesen kihűl. Tárolja a konzerveket hűvös helyen.

Uborka csípős paprikával télre
Uborka csípős paprikával télre ()

AMEGYÉB

Ha azt szeretné, hogy a pácolt uborka különösen ropogós legyen, próbálja meg leszedni közvetlenül a befőzési folyamat megkezdése előtt.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Az ecetes uborka melegének növelése érdekében adjon hozzá több chili paprikát a befőzési folyamat során. Használjon 2-3 friss fűszerpaprikát az intenzívebb és gazdagabb ízért.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024