Szőlőlében pácolt uborka

A recepthez

Kevesen próbálták ki a szőlőlében pácolt uborkát, de még a legigényesebb ínyencek is élvezni fogják ezt a remek és pikáns előételt. A pácba áztatás után az uborka kifejezett szőlő ízt és aromát kap. Ezzel a csavarral bármilyen salátát díszíthet és változatossá tehet főtt vagy sült baromfival. Vagy teljesen független snackként szolgálhat.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 62,76 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 1,78 g/0,20 g/14,01BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ2 kg uborka 5 fekete ribizli levél 3 cseresznyelevélA páchoz:700 ml víz 600 ml szőlőlé 50 g só 20 ml szőlőecet Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Szőlőlében pácolt uborkához készítsen sterilizált háromliteres üvegeket. Az uborkát alaposan megmossuk, forrásban lévő vízzel, majd hideg vízzel leöblítjük. A cseresznye és a feketeribizli leveleit helyezzük az üvegek aljára. Az uborkát szorosan csomagolja be.

Szőlőlében pácolt uborka
Szőlőlében pácolt uborka ()

2. lépés

Készítse elő a pácot. Keverjük össze a vizet, a levet és a sót, és forraljuk fel. A forrásban lévő pácot öntsük egy üvegbe uborkával, és hagyjuk állni 5 percig. Ezután öntsük a pácot a serpenyőbe, és forraljuk újra. Ismételje meg az eljárást még kétszer.

Szőlőlében pácolt uborka
Szőlőlében pácolt uborka ()

3. lépés

A forrásban lévő pácot öntsük egy üvegbe, adjuk hozzá az ecetet, és zárjuk le sterilizált fedéllel. Az üveget fejjel lefelé fordítsuk, takaróba csomagoljuk, és hagyjuk, amíg teljesen kihűl.

Szőlőlében pácolt uborka
Szőlőlében pácolt uborka ()

Szőlőlében pácolt uborka
Szőlőlében pácolt uborka ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Pácolás előtt az uborkát fel kell tölteni hideg vízzel, és legalább 5 órán át állni kell. Ezalatt a felesleges levegő távozik belőlük, ami azt jelenti, hogy az uborka sokáig ropogós marad.

AMEGYÉB

Ahhoz, hogy az uborka még jobban telítődjön a szőlő ízével, először leöntheti őket szőlőlével, és 3-5 órán át, vagy még jobb, ha egy éjszakán át állni hagyhatja.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024