Site icon Népszámlálás 2024

Sült paradicsom ketchup télre

Мой магнит

A recepthez

A nyári ízek megőrzésének és egy finom szósszal való ellátásnak remek módja, ha receptünk szerint elkészítünk télire sült paradicsomos ketchupot. Ez a ketchup teljesen természetes lesz, és a bolti ketchuppal ellentétben itt a mártás ízét saját magadnak megfelelően állíthatod be – sósságát, édességét és savasságát. A paradicsom pirítása segít eltávolítani a felesleges nedvességet és koncentrálni a paradicsom ízét, míg az enyhe barnítás karamell jegyeket és gazdag umami ízt ad a szószhoz.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 50,31 kcal/adag Adagok: 18 Főzés: 3 óra Használt: 2,09 g/0,48 g/9,68Szósz, öntetHOZZÁVALÓK 18 ADAGHOZParadicsom (paradicsom) 3 kgSzegfű 5 db.Édes borsó 5 db.Zeller magvak 0,33 tkSzáraz mustár 0,5 tkŐrölt pirospaprika 0,33 tk0,75 tkKristálycukor 50 galmaecet 5% 75 mlFokhagyma megkóstolniSzárított fokhagyma megkóstolniŐrölt fekete bors megkóstolniSzárított gyógynövények megkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Sterilizálja az üvegeket vagy palackokat és a fedeleket.


Sült paradicsomos ketchup

2. lépés

Kapcsolja be a sütőt, hogy előmelegítse 150 °C-ra.

3. lépés

A paradicsomot jól megmossuk, hosszában kettévágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.


Sült paradicsomos ketchup

4. lépés

A paradicsomot 2 órán át sütjük, ha növeljük a hőmérsékletet, a paradicsom gyorsabban megsül, de a széle megbarnul. Ezért a hőmérséklet megválasztása a kívánt végeredménytől függ. A sült paradicsomos ketchup hasonló lesz a barbecue szószhoz.

5. lépés

A szegfűszeg bimbóit, a szegfűborsot és a zellermagot konyhai cérnával vászonzacskóba kösse össze.


Sült paradicsomos ketchup

6. lépés

A kész paradicsomot részletekben kiszedjük egy szitára, és egy kanállal bedörzsöljük a serpenyőt, ahol a ketchupot főni fogják (kényelmesebb fakanállal megtenni). Dobja el a magokat és a héjakat.


Sült paradicsomos ketchup

7. lépés

Tegyünk egy zacskó fűszert a paradicsompürébe, adjunk hozzá mustárt, csípős borsot és almaecetet. A ketchupot addig forraljuk, amíg már nem marad folyadék, és a ketchup besűrűsödik.


Sült paradicsomos ketchup

8. lépés

Vegye le a ketchup serpenyőt a tűzről. Távolítsa el a fűszeres zacskót, és turmixolja teljesen simára a ketchupot egy botmixerrel. Adjunk hozzá cukrot, sót, keverjük össze. A sót és a cukrot ízlés szerint állítsa be. Tegye a ketchupot a tűzre, forralja fel, főzze 1-2 percig. Vegyük le a tűzről, és öntsük sterilizált üvegekbe vagy üvegekbe. Törölje le a széleit nedves törülközővel, mielőtt rátenné a fedőt az üvegekre.


Sült paradicsomos ketchup

9. lépés

Ha a ketchupot nem tárolja a hűtőszekrényben, sterilizálja a ketchupos üvegeket 15 percig forrásban lévő vízben.


Sült paradicsomos ketchup

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 1,74 g (2,18% napi érték) • zsírok 0,43 g (0,48%) • szénhidrátok 10,83 g (6,45%) • kcal 48,90 (2,72%) • nátrium 108,63 mg (7,49%) • összes cukor 8,2 g (16,46%) • EFA 0,06 g (0,30%) • élelmi rost 2,36 g (7,87%)

HASZNOS TANÁCSOK

Helyezzen egy teáskanálnyit az elkészített szószból egy hideg csészealjra vagy tányérra, hogy gyorsabban lehűljön. Ellenőrizze a só, a cukor és az ecet arányát a lehűtött szószban, mivel a forró mártást a receptorok eltérően érzékelik.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Fűszerekhez használhatunk több rétegben hajtogatott gézt, vagy speciális, teaszűrőhöz hasonló, de nagyobb szitát. Így nem kell kihalásznod a sűrű maghéjakat a szószból.

Exit mobile version