Sózott koktélparadicsom

A recepthez

Közép-Oroszországban a sózott koktélparadicsomot nem készítik olyan gyakran, mint a hagyományosat, már csak azért is, mert nem mindenkinek van ilyen paradicsom a nyaralójában. És mégis változnak az idők! Ma a „hat hektár” lelkes szerelmesei nem a legmelegebb éghajlati körülmények között koktélparadicsomot, padlizsánt, édes paprikát, póréhagymát, sőt görögdinnyét és dinnyét is termesztenek. Tehát a miniparadicsom pácolására szolgáló receptünk jól jöhet. Sőt, véleményünk szerint a koktélparadicsom még a nagyoknál is finomabbnak bizonyul. Egy próbát mindenképpen megér!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 127,48 kcal/adag Adagok: 3 Főzés: 10 perc Hozzáadás. idő: 20 perc Használt: 6,65 g/0,79 g/24,25ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZközepes méretű koktélparadicsom – 2 kg fokhagyma – 1 fej ivóvíz – 1,5 l só – 100 kalaplevél – 2 db zeller zöldje – 30 g koriander – 3-4 szál fekete és szegfűborsó – ízlés szerint Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Főzzük meg a sólevet a paradicsomhoz. Öntsön ivóvizet a serpenyőbe. Adjunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, sót, fekete- és szegfűborsóborsót. Forraljuk fel, főzzük 2 percig, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

2. lépés

A koktélparadicsomokat megmossuk, és minden gyümölcsöt több helyen megszurkálunk fogpiszkálóval. Öntsön vizet egy nagy, széles serpenyőbe. Enyhén megsózzuk, és nagy lángon felforraljuk.

3. lépés

Helyezze a paradicsomot forrásban lévő vízbe, és tartsa legfeljebb egy percig. Óvatosan tegyük át a gyümölcsöt szűrőedénybe, majd papírtörlőre, és hagyjuk megszáradni.

4. lépés

A maradék fokhagymát meghámozzuk és durvára vágjuk. Mossa meg a zeller zöldjét és a koriander ágakat. Tegye a babérleveleket és a zellerzöldet egy tiszta, nagy serpenyő aljába.

5. lépés

Adjuk hozzá az előkészített paradicsomot, és töltsük meg sóoldattal. A tetejére szórjuk a koriandert. Fedjük le egy fa körrel vagy tányérral, és helyezzünk súlyt a tetejére. Szobahőmérsékleten 7 napig állni hagyjuk, majd tálaljuk vagy hűvös helyen tároljuk.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha a recept elkészítéséhez nemcsak vörös koktélparadicsomot, hanem sárga vagy barna paradicsomot (kumato) is vesz, akkor az asztalon lévő kész előétel hihetetlenül gyönyörű lesz.

AMEGYÉB

Nem igazán szereted a zellert és a koriandert? A koktélparadicsom pácolásához használjon más fűszeres fűszernövényeket, például petrezselymet és kaprot (használhat „ernyőt” vagy szárított magvakat).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024