Savanyú káposzta paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

A paradicsomos savanyú káposzta nemcsak egy nagyon eredeti előétel megszerzését teszi lehetővé, hanem megoldja az olyan „oldalra” gyümölcsök kidobásának problémáját is, amelyeket nem lehet salátába tenni. Természetesen ezeket más módon is tartósíthatjuk, vagy szószt készíthetünk belőle. De ha mégis úgy dönt, hogy keleszti a káposztát télire, akkor miért ne ölne meg két legyet egy csapásra?! Ennek az ételnek az elkészítése még egy kezdő háziasszony számára sem nehéz. Csak aprítsa fel a hozzávalókat, sózzon, és hagyja állni néhány napig. Ezt követően a savanyú káposztát paradicsommal üvegekbe helyezzük és hűtőszekrényben tároljuk. Finom és nagyon érdekes lesz!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 89,20 kcal/adag Adagok: 8 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 96 óra Használt: 4,35 g/0,39 g/17,64ÜresSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZfehér káposzta – 1 kg sárgarépa – 700 g paradicsom – 700 g só – 2 evőkanál. l.cukor – 1 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót. Távolítsa el a felső leveleket a káposzta fejéről. Tegyünk félre egy-két tiszta darabot. Vágja félbe a káposzta fejét, és távolítsa el a szárát. Vékony csíkokra vágjuk. Tedd át egy nagy tálba.

2. lépés

A sárgarépát meghámozzuk, alaposan megmossuk és durva reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az apróra vágott káposztához. Szórjuk meg a só és a cukor felét, és dörzsöljük át a kezünkkel, hogy kiengedje a levét.

3. lépés

Mossa meg és szárítsa meg a paradicsomot. Szeletekre vágva Helyezze a káposzta és a sárgarépa egyharmadát egy magas serpenyőbe. Helyezd rá a paradicsom felét, és szórd meg 1/2 evőkanál sóval.

4. lépés

Adjuk hozzá a káposzta és a sárgarépa további egyharmadát, majd a maradék paradicsomot. Megszórjuk 1/2 evőkanál sóval. Helyezze a maradék káposztát és sárgarépát. Befedjük káposztalevéllel. Helyezzen nyomást a tetejére.

5. lépés

Hagyja a káposztát sárgarépával és uborkával 3-4 napig szobahőmérsékleten. A második napon és az azt követő napokon a serpenyő tartalmát hosszú nyársakkal az aljára szúrjuk, hogy az erjedés során keletkező gázok felszabaduljanak.

6. lépés

Készítsen elő tiszta 1-1,5 literes üvegeket. Mossa le zsírtalanítóval, majd sterilizálja őket bármilyen kényelmes módon. Papírtörlőre borítjuk és hagyjuk megszáradni.

7. lépés

Helyezze a kész káposztát és a paradicsomot előkészített üvegekbe a kapott sóoldattal együtt. Fedjük le tiszta műanyag fedővel, és tároljuk a hűtőszekrényben.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Hasonló módon nem csak paradicsommal, hanem például friss uborkával is készíthetünk savanyú káposztát. Az eljárás pontosan ugyanaz! Ebben az esetben az uborkát hosszában félbe kell vágni.

AMEGYÉB

Tálalás előtt a savanyú káposztát paradicsommal kiegészíthetjük vékonyra szeletelt lilahagymával, és finomítatlan napraforgóolajjal önthetjük fel.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024