Site icon Népszámlálás 2024

Saláta répa, paprika és paradicsom télen

Гастрономъ

A recepthez

A téli répából, paprikából és paradicsomból álló saláta lényegében egy kettő az egyben készítmény. Nemcsak salátának, hanem borscht öntetnek is tekinthető. Végül is az összetevők tökéletesek erre a feladatra. Receptünkben azonban nagyobb hangsúlyt fektetünk a salátára, egy salátánál pedig az a fontos, hogy a hozzávalók tetszetősek legyenek. A zöldségekből, például céklából, paradicsomból és paprikából készült téli saláta receptjeinek különböző változataiban látható, hogy a céklát rendes reszelőn reszelik, a paradicsomot húsdarálón passzolják át, és néha ugyanezt teszik a paprikával is. Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen keveréket többé nem szabad salátának nevezni, ezért azt javasoljuk, hogy vágja le az összes összetevőt. Ami a paradicsomot illeti, hosszú pörkölt után mindenképpen pürévé válik, így a húsdaráló és a turmixgép használata plusz edények mosogatását jelenti. De úgy gondoljuk, nem felesleges meghámozni a paradicsomot. Próbálja elkészíteni ezt a csodálatos salátát télre receptünk szerint – nagyon finom lesz burgonyával és fekete kenyérrel, és borscsba is remekül illik.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 116,78 kcal/adag Adagok: 16 Főzés: 1 óra 45 perc Használt: 2,26 g/5,18 g/14,84ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 16 ADAGHOZCukorrépa 1 kgParadicsom (paradicsom) 700 gTöbbszínű édes paprika 600 gHagyma 300 gFokhagyma 0,5 db.Babérlevél 2 db.Fekete bors 10 db.Koriander magvak 1 tkKristálycukor 2 evőkanál.1 evőkanál.Finomított növényi olaj 80 mlasztali ecet 9% 3 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A céklát megmossuk és meghámozzuk. Vágja vékony szeletekre. Ha lusta kést használni, lereszelheti a répát koreai sárgarépareszelővel, de a kézi vágás mindenképpen sokkal esztétikusabb lesz a salátában.


Saláta répa, paprika és paradicsom télre ()

2. lépés

Hámozzuk meg a hagymát, és vágjuk negyed karikákra. Távolítsa el a paprikák szárát, hártyáját és magját. Vágja a paprikát vékony csíkokra, méretben hasonló a répaszeletekhez.


Saláta répa, paprika és paradicsom télre ()

3. lépés

A paradicsom héján kereszt alakú vágásokat vágunk, a gyümölcsöket 30 másodpercre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd áttesszük egy tál hideg vízbe. Ezután távolítsa el a héját a paradicsomról.


Saláta répa, paprika és paradicsom télre ()

4. lépés

Melegítse fel a növényi olaj felét egy nagy serpenyőben, üstben vagy hőálló serpenyőben. Helyezze az apróra vágott céklát ebbe a tartályba, és mérsékelt lángon süsse 10 percig, hozzáadva az ecet felét.


Saláta répa, paprika és paradicsom télre ()

5. lépés

A meghámozott paradicsomot apró kockákra vágjuk, és a répához adjuk. Keverjük össze és főzzük közepes lángon 15 percig, időnként megkeverve. Ezzel egyidőben tegyen egy második serpenyőt is a tűzhelyre.


Saláta répa, paprika és paradicsom télre ()

6. lépés

Az olaj maradék felét egy serpenyőben felforrósítjuk. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk 5 percig, amíg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, és pároljuk a hagymával együtt további 10 percig.


Saláta répa, paprika és paradicsom télre ()

7. lépés

Adjunk hozzá hagymát és kaliforniai paprikát a céklához és a paradicsomhoz. Ízesítsük a zöldségeket sóval és cukorral, adjunk hozzá borsot, koriandert és babérlevelet. Keverjük össze, fedjük le, és lassú tűzön pároljuk 20 percig.


Saláta répa, paprika és paradicsom télre ()

8. lépés

A fokhagymát meghámozzuk és késsel felaprítjuk, vagy fokhagymanyomón áttesszük. Adjuk hozzá a fokhagymát a zöldségekhez a maradék ecettel együtt. Keverjük össze és főzzük további 5 percig.


Saláta répa, paprika és paradicsom télre ()

9. lépés

Készítse elő az előre sterilizált fedővel ellátott üvegeket. Tegye üvegekbe a forró répából, paprikából és paradicsomból készült salátát, és tekerje fel a fedőt. Az üvegeket fejjel lefelé fordítva hagyjuk takaró alatt, amíg teljesen kihűlnek. A salátát télre hűvös helyen hagyjuk.


Saláta répa, paprika és paradicsom télre ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Jó lenne sárgarépát is hozzáadni ehhez a cékla, paradicsom és paprika salátához. Fél kilogramm a feltüntetett arányokkal elég lesz. A hagymával és a paprikával együtt kell megdinsztelni.

AMEGYÉB

A csípős ízek kedvelőinek azt ajánljuk, hogy télire egy répából, paradicsomból és paprikából álló saláta hozzávalói közé tegyen egy chili paprikát vagy annak egy részét. Ne feledje, hogy a paprika hője a szártól a hegyéig csökken. És a legégetőbb dolog benne a magok.

Exit mobile version