Site icon Népszámlálás 2024

Saláta csirkemellel, sajttal és paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

Egy rakott saláta csirkemellel, sajttal és paradicsommal persze aligha nevezhető könnyűnek és szuper egészségesnek, de egyszerűnek, gyengédnek és nagyon finomnak – mindenképpen! Ez az étel pedig valóban házi készítésű: éppen ezzel készülünk egy lakomára egyik-másik családi ünnep tiszteletére. De a mimózánktól és a gránátalma karkötőktől a mi salátánk különbözik, hiszen mindössze négy fő összetevőt tartalmaz. A szószról külön szeretném elmondani: majonézből, tejfölből és fokhagymából áll, préselve. Ez az öntet főtt csirke, tojás, paradicsom, reszelt sajt rétegeit áthatja, és ragyogó pikáns ízt kölcsönöz a salátának.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 318,54 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 1 óra Használt: 12,51 g/30,52 g/7,20FőzésVacsoraSalátaAmikor vendégek érkeznekHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZCsirkefilé 300 gCsirke tojás 2 db.Paradicsom (paradicsom) 300 gKemény sajt 100 gProvance-i majonéz 100 gtejföl 18% 50 gFokhagyma 1 szegfűszegPetrezselyem Őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót az ételhez. A mellfilét megfőzzük. Ehhez egy kis serpenyőben vizet forralunk, és egy kis sózzuk. Mártsuk bele a csirkefilét.


Saláta csirkemellel, sajttal és paradicsommal ()

2. lépés

Erős lángon ismét felforraljuk. Lefejtjük a habot. Főzzük a csirkefilét alacsony lángon 15 percig. Ezután fedjük le a serpenyőt, és hagyjuk további 15 percig. Kapcsolja ki a tüzet, fedje le a serpenyőt, és hagyja kihűlni a csirkét a lében.


Saláta csirkemellel, sajttal és paradicsommal ()

3. lépés

A tojásokat keményre főzzük (10 perc), majd folyó víz alatt lehűtjük. Meghámozzuk és felaprítjuk. A sajtot közepes reszelőn lereszeljük. A kihűlt főtt csirkét apróra vágjuk.


Saláta csirkemellel, sajttal és paradicsommal ()

4. lépés

A salátához vágjuk félbe a paradicsomot, majd egy teáskanál segítségével távolítsuk el a közepét a magokkal és a lével. A maradék sűrű pépet apró kockákra vágjuk.


Saláta csirkemellel, sajttal és paradicsommal ()

5. lépés

Készítsünk salátaöntetet. Keverjük össze a majonézt a tejföllel. Hámozzuk meg a fokhagymát, és nyomjuk át egy présen. Adjuk hozzá a majonézes-tejfölös keverékhez. Sózzuk, borsozzuk és keverjük össze.


Saláta csirkemellel, sajttal és paradicsommal ()

6. lépés

Összeállítjuk a salátát. Egy lapos tányérra 18-20 cm átmérőjű főzőgyűrűt helyezünk az aljára. Megkenjük szósszal. Ezután rétegezzük a paradicsomot, a tojást és a sajtot. Minden réteget bekenünk szósszal. 1 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt petrezselyemlevéllel díszítjük.


Saláta csirkemellel, sajttal és paradicsommal ()

AMEGYÉB

A recept szerint egy salátát csirkemellel, sajttal és paradicsommal tálalunk egy nagy tálon. De használhat kis speciális formákat, és azonnal összeállíthatja a salátákat az egyes tányérokba. És ha valami szokatlanra vágyik, gyűjtse össze a saláta adagokat széles poharakba.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Ehhez a salátához adhatunk hagymát, vagy ami még jobb, lilahagymát. Mindkettőt finomra kell vágni, citromlében vagy almaecetben enyhén bepácolni, majd kinyomkodni és egy réteg csirkehúsra (a paradicsom elé) helyezni.

Exit mobile version