Site icon Népszámlálás 2024

Saját levében pácolt uborka

A recepthez

Saját levében pácolt uborka – egy variáció a „túlérett uborka megmentése” témára. Egyszerű: a pác víz helyett lé – uborka és alma – keverékével készül. Ez finom ízt ad a készítménynek enyhe pikáns savanyúsággal. Egyébként a befőzési technológia nem különbözik a klasszikustól.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 97,14 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 2,74 g/0,28 g/19,69FagyasztóBefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZUborka 2 kgUborkalé 800 mlAlmalé cukor nélkül 1 l1,5 evőkanál.Kristálycukor 1,5 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A saját levében pácolt uborkához készítsen három literes sterilizált üvegeket. Az uborkát alaposan megmossuk, forrásban lévő vízzel, majd hideg vízzel leöblítjük. Az uborkát üvegekbe tesszük.


Saját levében pácolt uborka ()

2. lépés

Készítse elő a pácot. Keverjük össze a levet, a sót és a cukrot, és forraljuk fel. A forrásban lévő pácot üvegekbe töltjük, és 5 percig állni hagyjuk. Ezután öntsük a pácot a serpenyőbe, és forraljuk újra. Ismételje meg az eljárást még kétszer.


Saját levében pácolt uborka ()


Saját levében pácolt uborka ()

3. lépés

A pácot üvegekbe töltjük, majd sterilizált fedővel lezárjuk. Az üvegeket fejjel lefelé fordítsuk, takarjuk le, és hagyjuk teljesen kihűlni.


Saját levében pácolt uborka ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ahhoz, hogy a saját levében pácolt uborkához levet készítsen, futtassa át a túlérett uborkát egy facsarón. Ha nincs gyümölcscentrifuga, darálja át az uborkát egy húsdarálón, majd akassza fel egy gézzacskóba, hogy kiengedje a levét.

AMEGYÉB

Ha nincs túlnőtt zöldség, de mégis saját levében pácolt uborkát szeretne készíteni, csak válassza ki a leglédúsabb fajták legnagyobb termését. Melyiket találod a boltban?

Exit mobile version