Site icon Népszámlálás 2024

Rózsaszirom lekvár

A recepthez

A rózsaszirom lekvár egy remek finomság. És sokan tévesen azt hiszik, hogy csak boltban lehet megvásárolni, és nem veszik észre, hogy könnyű otthon főzni. Mások egy ajándék csokorral kísérleteznek, amely a vázában elhalványul. Tehát receptünk segítségével csodálatos rózsalekvárt készíthet, és többször is szeretné majd használni. Milyen rózsákat vegyek? Nem mindenki alkalmas lekvárra. Jó fajta régi kerti rózsa, finom szirmokkal, gazdag aromájú. Ezek a Bourbon rózsák, a centifolia, a hibrid tea, a damaszt és a legtöbb csipkebogyó, elsősorban francia, fahéjas és ráncos. Csak nyitott rügyeket, virágzó rózsákat vegyünk, ahogy mondani szokás, és semmi esetre se azokat, amelyek egyetlen érintésre lehullanak.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 1454,80 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 10 óra Használt: 0,72 g/0,08 g/363,50FőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZTea rózsaszirom 100 gKristálycukor 300 gCitrom 1 dbVíz 150 ml Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

1. lépés

Óvatosan válassza le a szirmokat a tartályból. Távolítsa el a kiszáradt és fejletleneket. Helyezze a szirmokat egy nagy szitába, és néhányszor jól rázza meg, időnként megforgatva, hogy eltávolítsa a pollenszemcséket.

2. lépés

2. lépés

Körömolló segítségével vágja ki minden szirm alsó fehér részét. Ez a munka talán leggondosabb része. És ez után kell lemérni a szirmokat. Ha a szirmok nagyok, darabokra vághatja őket.

3. lépés

3. lépés

Öntsön csapvizet egy nagy tálba, és öblítse le benne a szirmokat – ez azért szükséges, hogy eltávolítsa a kis hibákat, amelyeket esetleg nem vett észre. Tegye a szirmokat egy szűrőedénybe, és óvatosan szárítsa meg szalvétával.

4. lépés

4. lépés

Keverje össze a cukrot ivóvízzel egy serpenyőben vagy serpenyőben, és tegye tűzre. Várja meg, amíg a cukor teljesen feloldódik, és forralja fel. Keverés közben lassú tűzön főzzük a cukorszirupot 1-2 percig, majd vegyük le az égőről.

5. lépés

5. lépés

Mártsuk a rózsaszirmokat a forró szirupba, és egy spatulával óvatosan keverjük addig, amíg a szirup el nem fedi az összes szirupot. Hagyja ezt a csodálatos „készítményt” 6-8 órán át, vagy még jobb, egy éjszakán át.

6. lépés

6. lépés

Tegye a tűzre a serpenyőt a szirupos szirupokkal, forralja fel, és lassú tűzön, keverés közben főzze 5-10 percig. Ne felejtse el lefejteni a habot. Hagyja teljesen kihűlni a lekvárt, és álljon szobahőmérsékleten néhány órán keresztül.

7. lépés

7. lépés

Mielőtt visszatenné a lekvárt a tűzre, finom reszelővel távolítsa el a citrom héját. Próbálja csak a vékony sárga réteget levágni anélkül, hogy megérintené a fehér részt.

8. lépés

8. lépés

Helyezze vissza a serpenyőt a tűzre. A rózsalekvárt felforraljuk. Adjuk hozzá a héját, és facsarjuk ki a citrom levét. Főzzük további 3-4 percig. Hagyjuk kihűlni a lekvárt. Ha elégedett a rózsaszín lekvár állagával, abba is hagyhatja. Vagy megismételheti a sütési ciklust.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Álljon ellen a kísértésnek, hogy bolti rózsasziromból készítsen lekvárt. Lehet, hogy még jól néz ki és az íze is, de nem tudod, milyen vegyszereket használtak a virágok termesztéséhez. Hiszen szépségre nevelték őket, nem ételre.

AMEGYÉB

Nem szükséges citromhéjat hozzáadni a rózsaszirom lekvárhoz, ha azt szeretnénk, hogy az íze finomabb legyen. De a citromlé fontos összetevő. Nemcsak a kellő savanyúságot kölcsönzi a finomságnak, hanem intenzívebbé teszi a színét és megakadályozza a cukrosodást is.

Exit mobile version