Rakott cukkinis darált hússal és paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

Egy könnyű rakott cukkinis darált hússal és paradicsommal az egyik kedvenc őszi ételed lehet. Magát a tepsit a sütőben elkészítjük, a hozzá való darált húst serpenyőben elősütjük. Ami jelentősen felgyorsítja a folyamatot. Ehhez az ételhez a darált csirke használatát javasoljuk: könnyebb, és jól passzol a cukkini semleges ízéhez. De ez nem kötelező elem, és a háziasszony belátása szerint marad. A cukkinit lereszeljük, a levét óvatosan kinyomkodjuk. Ha ez nem történik meg, a massza túl folyékony lesz. Bármilyen sajt megteszi, ha jól olvad. Azt is Ön dönti el, hogy hozzáad-e zöldet vagy sem. A tojásos és tejfölös tölteléknek köszönhetően a rakott szokatlanul lédús és puha, a fokhagyma pedig pikáns ízt ad. Lépésről lépésre fotókkal ellátott receptünk segít a tökéletes cukkinis rakott elkészítésében.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 208,38 kcal/adag Adagok: 8 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 13,63 g/14,40 g/10,13SütőSütésSütésVacsoraVacsoraVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZfiatal cukkini 800 gparadicsom 2 db.izzó 1 dbdarált csirke 300 gsajt 50 gparadicsompüré 1 evőkanál.petrezselyem 3 ágnövényi olaj 30 mlprovence-i gyógynövények 7 gőrölt fekete bors 5 g8 gTöltelékhez:tejföl 100 gsajt 50 gtojás 2 db.fokhagyma 2 szegfűszeg Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük a növényi olajat, hozzáadjuk a hagymát, és gyakran kevergetve világos aranybarnára pirítjuk.

2. lépés

Adjuk hozzá a darált húst, keverjük össze. Folytassa a főzést, időnként megkeverve, amíg színe megváltozik. Ezután fedővel letakarva további 5-7 percig pároljuk, amíg készen nem lesz.

3. lépés

Ízesítsük a darált húst sóval, őrölt fekete borssal és keverjük össze. Hígítsuk fel a paradicsompürét kevés vízben, öntsük a speedodába, majd keverjük újra.

4. lépés

Adjunk hozzá szárított fokhagymát és provence-i fűszernövényeket a darált húshoz, keverjük újra, és főzzük 2-3 percig. Ezután vegyük le a tűzről és tegyük kicsit hűlni. Még ne távolítsa el a fedelet.

5. lépés

Ha a cukkini fiatal, akkor nem kell meghámoznia vagy eltávolítania a magját. Durva reszelőn lereszeljük őket. Ízesítsük sóval, keverjük össze és hagyjuk állni 5 percig.

6. lépés

Ezután öntsük le a cukkiniről a vizet (vagy tegyük szűrőedénybe), és óvatosan nyomkodjuk össze a reszelt cukkinit a kezünkkel, hogy eltávolítsuk a felesleges nedvességet (különben a rakott túl vizes lesz).

7. lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Öntsön egy kevés olajat egy mély formába, és szilikon ecsettel kenje szét a teljes felületen.

8. lépés

A reszelt cukkini körülbelül felét a serpenyő aljára helyezzük, és egyenletesen elosztjuk. Majd rátesszük a kihűlt darált húst. A maradék cukkinit ráhelyezzük a darált húsos rétegre.

9. lépés

Egy tálban enyhén felverjük a tojásokat kézi habverővel, hozzáadjuk a tejfölt (jobb, ha legfeljebb 20%), ízlés szerint sózzuk, és őrölt fekete borsot. Ismét jól keverjük össze.

10. lépés

Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, majd nyomkodjuk át. Ha nincs kéznél ez az eszköz, lereszelheti a fokhagymát finom reszelőn, vagy csak nagyon apróra vághatja.

11. lépés

Jobb kemény sajtot használni. Durva vagy finom reszelőn lereszeljük, majd a felét a tojásos-tejfölös keverékhez adjuk. Simára keverjük.

12. lépés

Egy nagyon éles késsel karikára vágjuk a paradicsomot. Helyezzük a rakott tetejére.

13. lépés

Mossa meg a petrezselymet, szárítsa meg, majd távolítsa el a kemény szárát. A leveleket nagyon apróra vágjuk, és egyenletesen elosztjuk a paradicsomon. Ízlés szerint bármilyen zöldet hozzáadhat.

14. lépés

A maradék reszelt sajtot a rakott tetejére szórjuk, majd beleöntjük az elkészített tojásos-tejfölös tölteléket úgy, hogy az egyenletesen eloszlassa az egész rakottban.

15. lépés

Helyezze az edényt előmelegített sütőbe. Kb. 30 percig sütjük. Javasoljuk, hogy a tepsit fóliával takarjuk le, hogy ne égjen meg a teteje, és jobban süljön belül.

16. lépés

Ezután levesszük a fóliát, és további 10 percig sütjük az edényt. Ezalatt az edényből a felesleges folyadék elpárolog, a tetejét aranyszínű, finom kéreg borítja.

17. lépés

A serpenyőben kissé lehűtjük, majd téglalap alakú szeletekre vágjuk. Tálalhatjuk tejföllel vagy kedvenc szósszal.

AMEGYÉB

A darált hússal és paradicsommal kiegészített cukkinis rakotthoz más zöldségeket is tehetünk. Például készítsen egy réteg szeletelt burgonyát, padlizsánt vagy paradicsomot.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

A darált húsos rakott cukkini elkészítéséhez a cukkinit karikákra vághatja. Ilyenkor, nehogy túl sok nedvességet engedjenek ki belőlük, kb. 3-5 percig blansírozzuk forrásban lévő vízben, hűtsük le, és csak ezután tegyük a formába.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024