Paradicsom a saját levében

A recepthez

A paradicsom a saját levében úgy tűnik, nagyon egyszerű előkészület a télre. Sokan azonban szeretik, és a paradicsomszezonban rendszeresen készítik. Hogyan főzzünk paradicsomot saját levében? Biztosan tudjuk a választ erre a kérdésre, és megosztunk veled egy remek receptet! Nem igényel különösebb szakértelmet vagy ügyességet, az alapanyagok készlete pedig elemi: csak paradicsom és a legolcsóbb fűszerek kell hozzá. Ó, igen! Kellenek még literes üvegek is, amelyeket természetesen alaposan sterilizálni kell. Nos, hogy a készítmény különösen gyengéd legyen, meghámozzuk a paradicsomot, és alapvetően nem használunk ecetet. Az étel íze természetes és nagyon finom.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 308,55 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 30 perc Használt: 11,67 g/2,08 g/63,46ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZParadicsom (paradicsom) 1 kgZeller 1 dbKapor 5 ágPetrezselyem 5 ág1 evőkanál.Kristálycukor 1 evőkanál.Fekete bors 6 db.Tabasco szósz megkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a paradicsomot. Mossa meg és szárítsa meg papírtörlővel. Egy nagyon éles késsel enyhén vágja be az egyes gyümölcsöket, alulról kezdődően. Csak a bőrt kell átvágni, a húst nem!

2. lépés

Egy széles serpenyőben felforraljuk a vizet. Az elkészített paradicsomot mártsuk bele, és tartsuk tűzön körülbelül egy percig. Ezután lyukas kanál segítségével tegyük át a gyümölcsöket egy szűrőedénybe.

3. lépés

A paradicsomot többször öblítse le jeges vízzel. A vágott bőr elkezd felgöndörödni, így könnyebb lesz eltávolítani. Óvatosan távolítsa el a héját minden paradicsomról.

4. lépés

Sterilizálja az üvegeket és a fedeleket. Az egyik legegyszerűbb és leginkább bevált módszer a gőz feletti. Helyezzen egy szitát vagy egy speciális fedelet, amelynek közepén kerek lyuk van egy serpenyőben forrásban lévő vízzel. Az 500 ml-es üvegeket percekig, a litereseket 15 percig sterilizálja. Forraljuk fel a fedőket egyszerre (2-3 percenként).

5. lépés

Vágjunk félbe 500 g hámozott paradicsomot. Ha szükséges, távolítsa el a magokat egy teáskanállal: nélkülük a paradicsom a saját levében sokkal lenyűgözőbb lesz. Tegye a paradicsomfeleket előkészített üvegekbe.

6. lépés

A maradék paradicsomot apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott paradicsomot egy vastag aljú serpenyőbe tesszük közepes lángon. Kevergetve forraljuk fel.

7. lépés

A zöldeket megmossuk és jól megszárítjuk, majd nagyon apróra vágjuk. Fontos! A saját levében lévő paradicsomok esetében a friss fűszernövények fűszerek, nem az étel részei. A kaprot és a petrezselymet nagyon apróra vágjuk, eltávolítva a kemény szárakat.

8. lépés

A zellerszárat megmossuk. Ezután zöldséghámozóval vagy nagyon éles késsel vágja le a kemény szálakat (ha vannak). Az elkészített szárat minél kisebb kockákra vágjuk.

9. lépés

Adja hozzá az előkészített zöldeket és a zellert a serpenyőbe a paradicsompéppel együtt sóval, cukorral, borssal és Tabasco szósszal. Lassú tűzön 10 percig pároljuk, amíg a zeller megpuhul.

10. lépés

A kapott fűszeres paradicsomlevet szitán dörzsöljük át. Ha nem elég, adjunk hozzá egy kis ivóvizet és keverjük össze. A levet visszaöntjük a serpenyőbe, és közepes lángon ismét felforraljuk.

11. lépés

Öntsön forrásban lévő paradicsomlevet az üvegben lévő paradicsomra. Ideális esetben a gyümölcsöket teljesen le kell fedni a saját levükkel: így a készítmény jobban tárolódik.

12. lépés

Pasztörizálja a paradicsomot üvegekbe. Ehhez fedje le őket, és helyezze őket egy nagy serpenyőbe, ahol alig észrevehető forrásban lévő víz van. Körülbelül az edény magasságának felét kell elérnie. Pasztörizálja 10 percig, miután a víz ismét felforr.

13. lépés

Óvatosan vegye ki a paradicsomkonzerveket a serpenyőből. Zárd le és fordítsd fel egy duplán hajtogatott törülközőre. Hagyjuk teljesen kihűlni. Tárolja hűvös helyen.

HASZNOS TANÁCSOK

Próbáljon meg ne csak azonos fajtájú, hanem azonos méretű és egyenletes érettségű paradicsomot választani. Ellenkező esetben egyes gyümölcsök keményebbek, mások puhábbak lesznek, ami a kóstolás során nem lesz a legjobb hatással a gasztronómiai élményre.

AMEGYÉB

Ha megfelelően elkészíti az üvegeket a paradicsomból a saját levében, majd pasztőrözi őket, a snack jól eláll. Kívánság szerint hozzáadhat olívaolajat a gyümölcsléhez: érdekes jegyeket ad az étel ízéhez.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024