Site icon Népszámlálás 2024

Padlizsán olajban

A recepthez

Az olajos padlizsán fűszeres fokhagymás aromájú, kiváló előétel, amely nem csak tiszta formájában, hanem saláták és szendvicsek alapanyagaként, valamint hús- és hal köretként is tálalható. Sajnos nálunk ritkán készül ilyen étel, így jól jöhet megbízható, gyakorlatban bevált receptünk. Nem kell órákat a tűzhely mellett állnia, és maga a folyamat sem vet fel különösebb kérdéseket. Hogyan főzzünk padlizsánt olajban? Vigyázz a kezeidre! A padlizsánt először egy serpenyőben megsütjük, majd a fokhagymával együtt üvegekbe tesszük és forró növényi olajjal megtöltjük. Az így elkészített előételek egész télen tökéletesek, még a hűtőszekrényen kívül is. Próbáld ki!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 107,57 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 1 óra Használt: 1,52 g/8,54 g/6,00ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZpadlizsán – 1 kg fokhagyma – 1 db növényi olaj – 3-5 evőkanál. l. + kb 200 ml konzervsóhoz – 2 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a padlizsánokat. Mossa le folyó vízzel, szárítsa meg papírtörlővel, és vágja le a végét. A padlizsánt egy nagyon éles késsel hosszában vékony szeletekre vágjuk.

2. lépés

Helyezze a padlizsánt egy széles tálba. Megszórjuk sóval, megfelelő méretű deszkával vagy műanyag edénnyel letakarjuk, majd egy kis nyomót ráhelyezünk. Hagyja állni 1 órát.

3. lépés

Mossa ki a padlizsános üvegeket szódabikarbónával vagy zsíroldóval, majd a belsejét öblítse ki többször forrásban lévő vízzel. Hagyja teljesen megszáradni.

4. lépés

A fokhagymát gerezdekre osztjuk, mindegyiket meghámozzuk, majd apróra vágjuk. Engedje le a felszabaduló folyadékot a padlizsánlemezekről. Szárítsa meg őket papírtörlővel.

5. lépés

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a növényi olajat, és részletekben úgy, hogy a padlizsánszeletek szabadon helyezkedjenek el, mindkét oldalukat megsütjük (egyenként kb. másfél percig).

6. lépés

A befőzéshez melegítse fel a növényi olajat. A sült padlizsánszeleteket nagyon szorosan az előkészített üvegekbe helyezzük, fokhagymával megszórva. Öntsük fel forró olajjal és zárjuk le csavaros kupakkal. Hagyja kihűlni és tárolja száraz, hűvös, sötét helyen.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha úgy dönt, hogy minden esetre olajban sterilizálja a padlizsánüvegeket, helyezze rácsra, és tegye hideg sütőbe. Ezután kapcsolja be és melegítse 110 °C-ra. Sterilizáljuk az üvegeket 15 percig, hagyjuk kissé kihűlni, és száraz sütőkesztyűvel vegyük ki.

AMEGYÉB

Az olajos padlizsán érdekes ízárnyalatokat kap, ha az üvegekbe helyezés során szárított fűszernövényekkel, például oregánóval vagy bazsalikommal megszórja.

Exit mobile version