Site icon Népszámlálás 2024

Padlizsán adzsikában

A recepthez

Az adzsikában lévő padlizsán egy nagyon eredeti készítmény a télre, amely minden bizonnyal mindenkinek tetszik, aki szereti a gazdag, pikáns ízű ételeket. És ebben az esetben a legjobb szezonális zöldségeket használni, a legfinomabb és aromásabb. A padlizsán adzsikában való főzésének receptje nagyon egyszerű: az összes fő összetevőt apróra vágják és alacsony lángon párolják. Az utolsó pillanatban fűszeres fűszernövényeket és ecetet adnak hozzá, és a készítményt üvegekbe küldik. Nincs más dolgod, mint kivárni a pillanatot, amikor az adzsikában lévő padlizsán kinyílik, és teljes mértékben élvezni a „forró” kóstolót!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 905,63 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 15 perc Használt: 14,64 g/63,28 g/69,76ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZParadicsom (paradicsom) 1,5 kgPadlizsán 1 kgTöbbszínű édes paprika 1 kgFokhagyma 300 gFinomított növényi olaj 250 mlForró paprika 4 db.Kapor 4 ágPetrezselyem 4 ágasztali ecet 9% 100 mlmegkóstolniŐrölt fekete bors megkóstolniKristálycukor 1 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót. Mossa meg és szárítsa meg a paradicsomot, az édes és csípős paprikát, valamint a padlizsánt. Hámozzuk meg a fokhagymát. A paradicsomot negyedekre vágjuk.

2. lépés

Az édes és csípős paprikát hosszában félbevágjuk. Távolítsa el a magokat és a membránokat. A pépet durvára vágjuk. Tegye át az összes előkészített zöldséget egy húsdarálón.

3. lépés

Mossa meg a padlizsánt, szárítsa meg, és vágja le a végét. A gyümölcsöket apró kockákra vágjuk. Helyezze az összes előkészített zöldséget egy nagy serpenyőbe, és fedje le növényi olajjal.

4. lépés

Adjunk hozzá cukrot és adjunk hozzá egy kis sót ízlés szerint. Tegyük magas lángra, és forraljuk fel a keveréket. Fedjük le a serpenyőt fedővel, és lassú tűzön pároljuk az adjikát 40 percig.

5. lépés

Mossa meg a kaprot és a petrezselymet, szárítsa meg és apróra vágja. A serpenyőbe adjuk a már majdnem kész adzsikához, és összekeverjük. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis sót. 3 percig pároljuk.

6. lépés

Öntsön asztali ecetet az adzsikába és a padlizsánba, és keverje össze. Tartsa közepes lángon 2 percig. Helyezze a forró adjikát száraz, sterilizált üvegekbe, és zárja le. Hagyjuk kihűlni és tároljuk.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 1,20 g (1,50% napi érték) • zsírok 2,27 g (2,52%) • szénhidrátok 6,94 g (4,13%) • élelmi rost 3,10 g (10 ,33%) • kcal 48,31 (2,68%) • SFA 0,32 g (1,60%) • nátrium 320,35 mg (22,09%) • összes cukor 4,15 g (8,30%)

HASZNOS TANÁCSOK

Az adzsikában lévő padlizsánt forró hús kiegészítéseként szolgálják fel főtt rizzsel vagy burgonyapürével. Vannak, akik ezt a zöldséges nassolnivalót egyszerűen rozskenyér-pirítóssal eszik, de ez ízlés dolga.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A padlizsán adzsikában való főzéséhez használt csípős paprika mennyisége tetszés szerint csökkenthető vagy növelhető. Persze jobb, ha nem ragad el: az eredmény kiszámíthatatlan lehet!

Exit mobile version