Pácolt uborka ecettel télre

A recepthez

Ropogós, erős, aromás – így lesz a receptünk szerint az ecettel pácolt uborka télire. Friss cseresznye-, ribizli- és tormaleveleket készletezzen, mert ezek adják a jellegzetes aromát. Az ecetes ecetes uborka univerzális készítmény, amely minden otthonban jól jön, ezért érdemes legalább néhány üveget elkészíteni. Télen az ilyen uborkát egyszerűen fel lehet tálalni bármely főételhez, ez kellemes változatosságot biztosít az étrendben. A pácolt uborka burgonya- és halsalátákba is beilleszthető.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 73,34 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 35 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 1,67 g/0,23 g/16,98BefőzésPácolásÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZ1,5-2 kg uborka 4-5 szem fekete bors 4-5 szegfűborsó borsó 2 kapor esernyő 4-5 levél meggy és fekete ribizli 1 tormaA páchoz:1,5 – 1,7 l víz 160 ml 6%-os ecet 100 g cukor 90 g durva só Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen télre sterilizált háromliteres üvegeket ecetes ecetes uborkához. A cseresznye, a fekete ribizli és a torma leveleit jól megmossuk. Helyezze a leveleket az edény aljába.

Pácolt uborka ecettel télre
Pácolt uborka ecettel télre ()

2. lépés

Az uborkát jól öblítsük le, mindkét oldalukat vágjuk le. Az uborkákat szorosan az üvegbe helyezzük (egy üvegbe próbáljunk meg egyforma méretű uborkát kapni). Helyezzen kapros esernyőket a tetejére.

Pácolt uborka ecettel télre
Pácolt uborka ecettel télre ()

3. lépés

A páchoz vizet forralunk. Ráöntjük az uborkára, és 5 percig állni hagyjuk. Ezután engedje le a vizet a serpenyőbe, és forralja fel újra. Ismét ráöntjük az uborkára, és 5 percig állni hagyjuk.

Pácolt uborka ecettel télre
Pácolt uborka ecettel télre ()

4. lépés

A vizet visszaöntjük a serpenyőbe, és elkészítjük a pácot. Adjunk hozzá sót, cukrot, ecetet, szemes fekete borsot és szegfűborsot a serpenyőbe. A pácot felforraljuk, és 3 percig főzzük.

Pácolt uborka ecettel télre
Pácolt uborka ecettel télre ()

5. lépés

A forrásban lévő pácot ráöntjük az uborkákra. Tekerje fel az üveget sterilizált fedővel, és fordítsa fejjel lefelé. Csomagolja be és hagyja teljesen kihűlni.

Pácolt uborka ecettel télre
Pácolt uborka ecettel télre ()

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Az uborkás üvegeket télre ecettel sterilizálhatjuk így: alaposan mossuk ki az üvegeket szódával és tegyük hideg sütőbe. Kapcsolja be 160 fokra, és amikor felmelegszik, tartsa az üvegeket körülbelül 10 percig. A sütő ajtajának résnyire nyitva kell lennie, különben az üvegek szétrepedhetnek.

AMEGYÉB

A megcsavart üvegeket megfordítjuk, hogy a fedél teljesen légmentesen lezárja az üveget. Ha az edény hűlése közben nem szivárog ki belőle a pác, akkor a teszt megfelelt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024