Site icon Népszámlálás 2024

Nyári saláta tésztával és paradicsommal

Мой магнит

A recepthez

A nyári saláta tésztával és paradicsommal egy kezdő háziasszony is elkészítheti, és ez egy kiváló ebéd vagy vacsora a forró napokra, amikor sem meleg ételt, sem főzést nem kíván. Csak meg kell főzni a tésztát, a fűszernövényes és fokhagymás szószt egy turmixgépben felverni, a paradicsomot felaprítani és a sajtot összetörni. Voila – egy csodálatos saláta készen áll. Kényelmes előre elkészíteni, és magával vinni az irodába vagy piknikre. Egyszerű és nagyon finom!

Bonyolultság: átlagos Kalória: 466,09 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 30 perc Használt: 11,07 g/28,31 g/40,66mediterrán konyhaSalátaVegetáriánus: LactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ200 g bármilyen rövid tészta (héj, szarv) 4 érett rózsaszín paradicsom 100-130 g feta sajt 1 közepes csokor bazsalikom 1 közepes csokor petrezselyem 1-2 gerezd fokhagyma 100 ml olívaolaj só frissen őrölt fekete bors Súly- és intézkedéseket FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Az öntethez a fokhagymát összetörjük, meghámozzuk és felaprítjuk. Távolítson el minden szárat a bazsalikomból. Távolítsa el a szár alsó, kemény részét a petrezselyemről (nem lesz szükség szárra).


Nyári tészta saláta paradicsommal

2. lépés

A zöldeket apróra vágjuk, és a fokhagymával együtt egy turmixgépbe tesszük. Felöntjük pár evőkanál vízzel és olívaolajjal. Pulzálj simára. Sózzuk, borsozzuk.


Nyári tészta saláta paradicsommal

3. lépés

Tegyünk egy nagy serpenyőt 3 liter vízzel nagy lángra, forraljuk fel, adjunk hozzá 1 tk. sózzuk, adjuk hozzá a tésztát és keverjük össze. Forraljuk fel és főzzük a csomagoláson feltüntetett idő szerint.


Nyári tészta saláta paradicsommal

4. lépés

A tésztát szűrőedényben szűrjük le, rázzuk le róla a vizet, és tegyük egy salátástálba. Öntsük az öntet felét és alaposan keverjük össze. Hűtsük le teljesen.


Nyári tészta saláta paradicsommal

5. lépés

A paradicsomot közepes szeletekre vágjuk. A sajtot apróra morzsoljuk, vagy durva reszelőn lereszeljük.


Nyári tészta saláta paradicsommal

6. lépés

Keverje össze az összes elkészített összetevőt. Tányérokra osztjuk és meglocsoljuk a maradék öntettel.


Nyári tészta saláta paradicsommal

HASZNOS TANÁCSOK

A szósz elkészítése előtt merítse a zöldeket forrásban lévő vízbe 10-15 másodpercre, majd tegye át egy tálba jégbe, hogy megakadályozza a szósz sötétedését és megőrizze élénkzöld színét. Ízlés szerint a keverékhez hozzáadhat egy kis citromlevet vagy lime levet.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A salátához bármilyen apró tésztát és különféle zöldségeket használjunk: a paradicsomon kívül tökéletes az uborka, a kaliforniai paprika, a vékony friss vagy enyhén blansírozott spárga, a fiatal borsó, a kalászból kivett főtt vagy sült kukoricaszem.

Exit mobile version