Site icon Népszámlálás 2024

Miért nem lehet sárga virágot adni: mit mondanak a népi jelek

A sárga virágok ajándékozása elválasztást jelent, ahogy a jelek mondják. De ez tényleg igaz?

Lehetséges sárga tulipánt adni / fotó ua.depositphotos.com

A sárga színhez a nap, a pozitivitás és az örömteli érzelmek társulnak. Néhány lány azonban, miután sárga virágot kapott, azonnal elutasítja a csokrot. A közhiedelemmel az ilyen ajándékot az elválasztás és a házasságtörés szimbólumának tekintik. Ez igaz? Kitaláltuk, hogy lehet-e sárga rózsát és egyéb virágokat adni szeretteinek.

Miért nem lehet sárga virágot adni a népszerű hiedelmek szerint?

Népszerűen a sárga csokrot a házasságtörés szimbólumának tekintik. A babona gyökerei az arab legendákban gyökereznek. Eszerint az egyik herceg a hosszú elválás előestéjén skarlátvörös csokrot adott feleségének. A boszorkány azt mondta neki, hogy ha reggelre megsárgulnak a virágok, akkor a felesége megcsalja. És így is történt. A sárga virágokat látva a herceg rájött, hogy a felesége nem hű hozzá.

Azóta a sárga virágokat az árulás és a küszöbön álló elválás előhírnökének tartják. Nem szokás esküvőkön és randevúkon adni. És a virágüzletek megjegyzik, hogy a sárga csokrok sokkal rosszabbul fogynak, mint mások.

Mit jelent az, ha sárga virágokat adsz / fotó: Manfred Antranias Zimmer, Pixabay?

Tényleg lehet sárga virágot adni?

Bár a sárga virágoknak rossz hírük van, ezek csak babonák. Nincs tudományos alapjuk, és nem erősítik meg valós tények. Ha szereti a napos árnyalatú csokrokat, ne utasítsa el őket. Nem tudnak rosszabbul tetszeni, mint bárki másnak.

Olvassa el még:

A sárga virágokkal kapcsolatban is vannak pozitív babonák. Európában a tehetség és a hozzáértés szimbólumának tekintik. Olyan embereknek adhatók, akiket csodálsz. Kínában a sárga a nemesség, a kegyelem és a szentség színe. A pszichológiában a sárga az öröm, a gazdagság, a jólét színe.

Ezért, ha kíváncsi arra, hogy lehet-e sárga tulipánt adni egy lánynak, ne utasítsa el csak a babonák miatt. Csak az a fontos, hogy vegye figyelembe a szeretett ember ízlését.

Önt is érdekelhetik a hírek:

Exit mobile version