Lecho paprika és paradicsom fokhagymával télre

Гастрономъ

A recepthez

Minden háziasszony paprikából és fokhagymás paradicsomból készít lecsót télre a maga módján, megörvendezve a barátokat és rokonokat a családi recepttel. Lecsó receptünk annyiban tér el a megszokottól, hogy az apróra vágott paprikákat először egy serpenyőben étvágygerjesztő színűre pirítjuk és csak ezután tesszük fűszeres paradicsomszószba. A bors, a szezonális zöldek és a fiatal fokhagyma illata a nyár illata. Nekik pedig tekerjük fel az üvegeket télre. Ez a készítmény egyrészt önálló nassolnivaló, másrészt húsok mellé kiváló köret, burgonya, rizs vagy tészta harmonikus kísérője. Lecho-hoz vegye a legegyszerűbb édes paprikát, hosszúkás alakú és világoszöld színű. És a paradicsomnak érettnek és lédúsnak kell lennie.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 1023,51 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 1 óra Használt: 31,95 g/37,08 g/142,95KeverőgépBefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZÉdes zöldpaprika 1 kgParadicsom (paradicsom) 1,5 kgFokhagyma 5 szegfűszegKoriander 30 gFinomított növényi olaj megkóstolnimegkóstolniŐrölt fekete bors megkóstolniKristálycukor megkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az üvegeket a befőzéshez. Mossa meg őket szódabikarbónával, majd sterilizálja őket az Ön számára megfelelő módon. Akár széles fenekű serpenyőben, akár sütőben vagy mikrohullámú sütőben. Forraljuk fel a fedőket.

2. lépés

Vágjuk ki a paradicsom szárát. A paradicsomot tetszőleges darabokra vágjuk, egy serpenyőbe tesszük, és botmixerrel pürésítjük. A paradicsomot húsdarálón is átdarálhatja, ha az ismerősebb számodra.

3. lépés

Helyezze a serpenyőt vagy a serpenyőt a paradicsompürével magas lángra. Amikor a keverék felforr, csökkentse a hőt, és időnként megkeverve főzd 20-30 percig, amíg besűrűsödik.

4. lépés

Közben elkészítjük a paprikát. Öblítse le, szárítsa meg papírtörlővel, távolítsa el a szárakat, magokat és hártyákat. Mindegyik paprikát hosszában negyedekre vágjuk.

5. lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt kis mennyiségű növényi olajjal. A paprikaszeleteket egy-egy rétegben helyezze el, hogy egyenletesen barnuljanak. Közepes lángon mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. Sózzuk a végén.

6. lépés

Hámozzuk meg a fokhagymát, és nyomjuk át a gerezdeket egy présen keresztül. Késsel is finomra vághatjuk vagy lereszelhetjük. A koriandert öblítse le egy tál vízben, szárítsa meg szalvétával és aprítsa fel. Ne legyen túl kicsi.

7. lépés

A sűrített paradicsompürét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés cukrot adunk hozzá. Keverjük össze, és mindenképpen kóstoljuk meg a kiegyensúlyozott íz érdekében. A csípősség kedvéért csípős pirospaprikát adhatunk hozzá. Adjuk hozzá a fokhagymát és a koriandert a püréhez, és főzzük további 1-2 percig.

8. lépés

Helyezze a sült paprikadarabokat a kapott paradicsomszószba, keverje össze, és forralja fel az egészet. Azonnal helyezze a forró lecsót steril üvegekbe.

9. lépés

Fedjük le az üvegeket fedővel. Fordítsuk fejjel lefelé, takarjuk le egy takaróval, és hagyjuk lassan és teljesen kihűlni. Télre tedd hűvös helyre a lecsós üvegeket.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A paradicsommal és fokhagymával készült lecho borsát meglehetősen nagy szeletekre vágjuk. Annak elkerülése érdekében, hogy üregek képződjenek, amikor egy tégelybe helyezi, finoman ütögesse az asztal alját, és tegyen le egy törölközőt. Ez tömöríti a paprikát, és eltávolítja a légbuborékokat. Annak érdekében, hogy a paprika jól tárolható legyen, minden edénybe tehetünk egy kanál asztali ecetet.

AMEGYÉB

Ízért szegfűborsó borsót és pár gerezdbimbót tehetsz a télire fokhagymás paprikából és paradicsomból készült lecsóhoz. A koriander helyett, ha nem szereti, adhat hozzá friss petrezselymet, zellert vagy lestyánt, valamint száraz fűszernövényeket – oregánót, bazsalikomot.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024