Site icon Népszámlálás 2024

Kínai rántotta paradicsommal

Мой магнит

A recepthez

A fokhagyma, a gyömbér, a rizsecet, a szójaszósz és a szezámolaj élénk ízeivel a kínai paradicsomos rántotta tökéletes egy gyors reggelihez – az elkészítése nem tart tovább tizenöt percnél. A kínai rántotta elkészítéséhez egy vékony falú kínai serpenyő – wok – a legalkalmasabb, de ha nincs kéznél, akkor vértesíts fel egy normál, széles, tapadásmentes bevonatú serpenyőt. Kicsit tovább tart, amíg ködössé melegedik, de az eredmény így is tetszeni fog.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 678,38 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 15 perc Használt: 17,13 g/47,41 g/44,08Kínai konyhaFőételVegetáriánus: OvoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZtojás – 4 db zöldhagyma – 3-4 növényi olaj – 2 evőkanál. l.A szószhoz:Cseresznyeparadicsom – 200 g Fokhagyma – 2 gerezd Gyömbérgyökér – 3 cm Rizsbor (vagy száraz sherry) – 4 evőkanál. l.cukor – 1 evőkanál. l rizsecet – 1 evőkanál. l szójaszósz – 1 evőkanál. l szezámolaj – 1 tk növényi olaj – 2 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, a zöldhagymát átlósan feldaraboljuk. A tojásokat egy tálba törjük, és kicsit összerázzuk.

2. lépés

Készítsük el a szószt. Egy wokban vagy egy nagy serpenyőben közepes lángon melegíts fel 2 ek. l. növényi olaj. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért a serpenyőbe, és pirítsuk 30 másodpercig. Hozzáadjuk a koktélparadicsomot. Amikor a bőr elkezd szétrepedni, adjunk hozzá cukrot, bort, szójaszószt és ecetet. Hagyjuk forrni 3 percig. Adjuk hozzá a szezámolajat, jól keverjük össze, öntsük a szószt egy tálba, és fedjük le, hogy melegen tartsa.

3. lépés

Törölje le a wokot egy papírtörlővel, és melegítse újra, ezúttal nagy lángon. Adjunk hozzá 2 evőkanál. l. növényi olajat és melegítsük addig, amíg fehér füst nem jelenik meg. Beleöntjük a tojásokat. Amikor ropogós kéreg keletkezik az alján, és a tojásmassza kezd dermedni, szórjuk meg a zöldhagyma felét, és egy spatulával hajtsuk ketté a rántottát. Enyhén felmelegítjük, levesszük a tűzről, és meleg tányérra tesszük.

4. lépés

A szószt ráöntjük a tojásokra, és megszórjuk a maradék hagymával és szezámmaggal.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha különböző méretű koktélparadicsomot kapunk, a legnagyobbakat vágjuk ketté, hogy az összes paradicsom egyszerre süljön meg.

HASZNOS TANÁCSOK

A kínai rántottához készült szósz tovább marad meleg, ha a hozzá való tálat a sütőben 55 fokra előmelegítjük.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 6,25 g (7,81% napi érték) • zsírok 20,28 g (22,53%) • szénhidrátok 7,16 g (4,26%) • kcal 241,39 (13,41%) • nátrium 171,64 mg (11,84%) • 7 g (11,84%) összcukor 10,34%) • EFA 3,60 g (18,00%) • élelmi rost 0,61 g (2,03%)

Exit mobile version