Káposzta saláta uborkával

A recepthez

Az uborkás káposztasaláta nagyon finom és teljesen hihetetlen, az egyszerűnek tűnő összetevők ellenére. A receptben ugyanis nagy szerepe van a fűszereknek és az öntetnek. A fehér káposzta és a friss uborka jól passzol a köményhez és a szezámmaghoz. És nagyon fontos, hogy ízletes olajat használjunk a szokásos saláták öntetéhez. Szezámot választottunk. Ha jobban szereti a sütőtököt, adjon tökmagot a salátához; ha napraforgó (lehetőleg finomítatlan), akkor napraforgó (ideális esetben nem sült). A fenyőmag és így tovább jó lesz dióvajjal. Az olívaolaj citromlével kiváló választás a káposzta- és uborkasalátához.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 195,95 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 25 perc Használt: 4,32 g/15,30 g/10,27SütésVacsoraVacsoraSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZFehér káposzta 500 gUborka 4 db.Fokhagyma 3 szegfűszegPetrezselyem 20 gFekete szezám 3 evőkanál.Zira magvak 1 tkSzezámolaj megkóstolniFinomított növényi olaj megkóstolnimegkóstolniŐrölt fekete bors megkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A káposztát apróra vágjuk, a kapott csíkokat félbevágjuk. Sóval ízesítjük és hagyjuk.

2. lépés

A fokhagymát finomra vágjuk. Az uborkát vékony rétegekre vágjuk, majd hosszú vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymával együtt a káposztához adjuk, óvatosan összekeverjük.

3. lépés

A zöld szárat 1 mm-es szeletekre vágjuk, és szintén a káposztához adjuk.

4. lépés

Öntsön 2 evőkanál egy serpenyőbe. növényi olajat, adjunk hozzá köménymagot, és melegítsük alacsony lángon, amíg a magok elkezdenek ugrani, körülbelül 3 percig. Forrásban lévő olajat és köményt öntsünk a káposztára, és keverjük össze.

5. lépés

A szezámmagot száraz serpenyőben 2 percig pirítjuk, majd lehűtjük. A salátát szezámolajjal, borssal ízesítjük, megszórjuk szezámmaggal, 5 perc múlva tálaljuk.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 2,61 g (3,26% napi érték) • zsírok 9,05 g (10,06%) • szénhidrátok 5,05 g (3,01%) • kcal 104,47 (5,80%) • nátrium 11,76 mg (0,81%) • összes cukor 0. 1,74%) • EFA 1,26 g (6,30%) • élelmi rost 2,71 g (9,03%)

HASZNOS TANÁCSOK

Kömény helyett választhatsz tetszés szerinti gyógy- és fűszernövényeket. Káposzta- és uborkasalátához tökéletes a koriander, a kömény, a boróka, a mustármag, az édeskömény és a görögszéna – együtt vagy külön-külön.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Az uborkás káposzta saláta nagyon ropogós, hihetetlenül aromás és nyári friss. Tökéletesen illik húshoz vagy halhoz, grillezett ételekhez, és még csak főtt burgonyával is nagyon finom lesz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024