Friss káposzta saláta uborkával

A recepthez

Az uborkás friss káposzta saláta mind összetevőit, mind kivitelezését tekintve nagyon egyszerű, de sokan szeretik, ezért is tartják az egyik legnépszerűbbnek. Nyáron különösen jó, amikor a legjobb darált gyümölcsök állnak rendelkezésünkre. Ehhez a salátához jobb fiatal káposztát venni: zsenge levelei ideális alapot nyújtanak az ételhez. Nos, válasszon kis friss uborkát apró magokkal. Friss káposzta salátáját pedig mindenképpen finomítatlan napraforgóolajjal ízesítse, amely kellemes aromát és kifejezőbb ízt ad az ételnek.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 131,83 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 10 perc Hozzáadás. idő: 20 perc Használt: 3,20 g/9,18 g/8,98VacsoraVacsoraSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZFehér káposzta 500 gUborka 250 gKapor 50 gFokhagyma 1 szegfűszegFinomítatlan növényi olaj 40 mlŐrölt fekete bors megkóstolniőrölt fekete bors megkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

1. LÉPÉS

Készítse elő az összes saláta hozzávalót. Távolítsa el a káposzta felső leveleit. Távolítsa el a szárat. A leveleket apróra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. Sózzuk és dörzsöljük a kezünkkel. Hagyja 15 percig.

2. lépés

2. LÉPÉS

A megadott idő elteltével préseljük ki a káposztát, és tegyük át egy másik tálba. Mossa meg és szárítsa meg az uborkát. Vágja le a végét. Az uborkát csíkokra vágjuk. Adjuk hozzá a tálba a káposztával.

3. lépés

3. LÉPÉS

Válogassa szét a kaprot, mossa meg és szárítsa meg papírtörlővel. Távolítson el minden kemény szárat. A maradék zöldeket apróra vágjuk. Hámozzuk meg a fokhagymát, és nyomjuk át egy présen.

4. lépés

4. LÉPÉS

Adjunk hozzá fokhagymát a kaporhoz, adjunk hozzá egy kis sót. Dörzsölje át a kezével és hagyja hatni 10 percig. Ezután adjuk hozzá a káposztához és az uborkához. Borsozzuk meg a saláta hozzávalóit, öntsük fel finomítatlan napraforgóolajjal és keverjük össze.

AMEGYÉB

A friss káposzta saláta uborkával elkészíthető ecet nélkül (a receptünk szerint) vagy azzal együtt. Ez utóbbi esetben természetesen jobb, ha nem egy közönséges asztali, hanem egy almásat használunk: finomabb lesz.

HASZNOS TANÁCSOK

A friss káposzta saláta elkészítésének számos lehetősége van. A napraforgóolaj például helyettesíthető dió- vagy szezámolajjal, az uborkához pedig édespaprika vagy kukorica kerülhet.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024