Site icon Népszámlálás 2024

Finn ecetes uborka télire mustárral, szeletelve

A recepthez

A finn ecetes uborka receptje igazi lelet! Az uborka nagyon ízletes, mérsékelten fűszeres és ropogós. A mustármag pikantériát, aromát ad a pácnak, és meghosszabbítja a készítmény eltarthatóságát a téli időszakban. Fontos részlet, hogy az uborkát sterilizálás nélkül készítik el. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a teljes főzési folyamatot, és jelentősen megtakarítja az időt. Gyakorlati szempontból a szeletelt uborka előnye nyilvánvaló – maximálisan megtölti az üveget, szinte nem hagy szabad helyet, ráadásul az uborka nagyon vonzónak tűnik, így az elkészítése esztétikai előnyt is jelent.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 44,68 kcal/adag Adagok: 15 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 2 óra Használt: 0,84 g/0,14 g/9,79ÜresHOZZÁVALÓK 15 ADAGHOZUborka 1,5 kgasztali ecet 9% 100 mlKristálycukor 100 g2 evőkanál.Mustármag 2 tkBabérlevél 2 db. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A megmosott uborkát egy nagy tálba tesszük. Töltse fel hideg vízzel, és hagyja 2 órán át. Ez a lépés azért szükséges, hogy az uborka ropogós és szilárd maradjon a főzés során.


Finn ecetes uborka télre mustárral, szeletelve ()

2. lépés

Készítse elő az üvegeket. Melegítsük elő a sütőt 120 fokra, és helyezzünk rácsot a középső rácsra. A szódásüvegeket és a fedeleket alaposan mossuk ki. Helyezze az üvegeket egy rácsra, és melegítse 15 percig.


Finn ecetes uborka télre mustárral, szeletelve ()

3. lépés

Készítse elő az üvegek fedelét. Mossa meg őket szódabikarbónával, és tegye egy tálba. Öntsön forrásban lévő vizet, és hagyja állni 20 percig. A fedőket egy kis serpenyőbe helyezhetjük, felöntjük vízzel, felforraljuk és 3 percig melegítjük.


Finn ecetes uborka télre mustárral, szeletelve ()

4. lépés

Lecsepegtetjük a tál uborkát. Vágjuk le az uborkák végét. Vágja az uborkát 1,5-2 cm vastag karikákra, ízlésének megfelelően vastagabbra vagy vékonyabbra is vághatja.


Finn ecetes uborka télire mustárral, szeletelve ()

5. lépés

Készítse elő a pácot. Öntsön 1,2 liter ivóvizet egy nagy fazékba. Adjunk hozzá sót, cukrot, mustármagot és babérlevelet. Forraljuk fel a folyadékot nagy lángon, és mérsékeljük a hőt közepesre.


Finn ecetes uborka télre mustárral, szeletelve ()

6. lépés

Öntsön ecetet a serpenyőbe a páclével. Adjuk hozzá az elkészített uborkát, forraljuk újra, és főzzük 5 percig. Ezalatt az uborka színe zöldről világos olívaszínűre változik.


Finn ecetes uborka télre mustárral, szeletelve ()

7. lépés

Egy lyukas kanál segítségével helyezze az uborkát az előkészített üvegekbe. Töltse meg az üvegeket a válláig. Azonnal öntsük a serpenyőből a forró pácot az uborkára. Szorosan zárja le fedőkkel.


Finn ecetes uborka télire mustárral, szeletelve ()

8. lépés

Fordítsa fejjel lefelé az üvegeket, és helyezze őket a munkafelületre. Fedjük le egy takaróval vagy vastag frottír törülközővel, és hagyjuk kihűlni. Amikor teljesen kihűlt, távolítsa el az uborkát a további tároláshoz hűvös, sötét helyen.


Finn ecetes uborka télre mustárral, szeletelve ()

HASZNOS TANÁCSOK

Az uborka sterilizálás nélküli elkészítéséhez különös figyelmet kell fordítani az üvegek és a fedők gondos előkészítésére. Használja a kényelmes módszerek bármelyikét – mikrohullámú sütőben, dupla bojlerben vagy lassú tűzhelyben, forró vízben vagy sütőben. Ügyeljen a dobozok állapotára, nem lehetnek repedések vagy forgácsok.

AMEGYÉB

Előkészületekhez a közepes méretű sötétzöld uborka a legalkalmasabb. Tekintettel arra, hogy szeletelt uborkát konzerválunk, használhat nagyobb példányokat is.

Exit mobile version