Site icon Népszámlálás 2024

Eper konyakkal

A recepthez

A konyakos eper egyszerű, de meglehetősen nem szabványos készítmény, amelyet később széles körben lehet használni. A legkézenfekvőbb lehetőség az, hogy különféle alkoholos koktélokhoz adjuk. Ezenkívül a tortarétegeket eperből származó aromás cukorsziruppal konyakba áztathatja, és rétegként használhatja a bogyókat. Vagy készítsen velük különféle desszerteket, hozzáadva más gyümölcsöket, tejszínhabot és fagylaltot. A forró teához epret és konyakot is adhatunk, ha fel akarunk melegedni, enyhíteni szeretnénk a stresszt és megnyugodni szeretnének.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 284,40 kcal/adag Adagok: 20 Főzés: 15 perc Hozzáadás. idő: 192 óra Használt: 1,20 g/0,60 g/61,11ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 20 ADAGHOZEper 3 kgKristálycukor 1 kgKonyak 200 ml Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen elő két kétliteres epres üveget. Alaposan mossa le őket zsírtalanítóval vagy szódabikarbónával. Többször öntsön forrásban lévő vizet a belsejébe. Papírtörlőre borítjuk és hagyjuk megszáradni.

2. lépés

Válogassa szét az epret, alaposan öblítse le hideg vízzel, majd papírtörlőn jól szárítsa meg. Távolítsa el a szárat és a csészeleveleket a bogyókról. Rétegesen üvegekbe tesszük, megszórjuk cukorral.

3. lépés

A tetejét megkenjük konyakkal. Fedjük le minden üveg epret egy kör pergamennel, és lazán rögzítsük fedővel, vagy kössük össze konyhai zsinórral. Hűtőbe tesszük 8 napig.

4. lépés

Sterilizálja a kis üvegeket bármilyen kényelmes módon. Tegyük rá az epret és a konyakot, majd tekerjük fel a fedőt. Tárolja száraz és sötét helyen (opcionálisan hűtőszekrényben).

HASZNOS TANÁCSOK

Figyelem: az epret konyakkal beöntjük nagy üvegekbe, majd kis sterilizáltba tesszük! Így a bogyók jobban tárolódnak, és a kis formátum kényelmesebb használat közben.

AMEGYÉB

Konyak helyett más erős alkoholos italokat is használhatunk az eper elkészítéséhez ehhez a recepthez. Például a rum tökéletes, mivel a bogyóknak is különleges aromát ad.

Exit mobile version