Ecetes uborka mustárral télre

A recepthez

A mustáros ecetes uborka télre fűszeres és hihetetlenül ízletes! A pácban lévő mustárnak köszönhetően az uborka ropogós marad, amiért különösen nagyra értékeli a konzerv zöldségek szerelmese. Ahhoz, hogy a pác még ízesebb legyen, először mozsárban törje össze a babérlevelet, amelyet az üvegbe fog tenni.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 325,02 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 15 perc Használt: 5,93 g/0,71 g/74,19BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZUborka 1 kgHagyma 150 gKapor 50 gMustárpor 1,5 csészeKristálycukor 5 evőkanál.2 evőkanál.Őrölt fekete bors 1 tkBabérlevél 1 db70%-os ecet esszencia 1 tkVíz 3 l Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A mustáros ecetes uborkához télen készítsen elő két sterilizált literes üveget. Az uborkát alaposan mossuk meg és töröljük szárazra. Vágja le a végeket mindkét oldalon.

Ecetes uborka mustárral télre
Ecetes uborka mustárral télre ()

2. lépés

A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a kaprot felaprítjuk. A babérlevelet mozsárban törjük össze. Öntsön vizet egy nagy serpenyőbe, adjon hozzá hagymát, kaprot, cukrot és mustárt, borsot és babérlevelet. Kevergetve forraljuk fel.

Ecetes uborka mustárral télre
Ecetes uborka mustárral télre ()

3. lépés

Hozzáadjuk az uborkát a páchoz, és óvatosan megfordítva közepes lángon felforraljuk. Öntsünk ecetet a serpenyőbe, keverjük össze és vegyük le a tűzről.

Ecetes uborka mustárral télre
Ecetes uborka mustárral télre ()

4. lépés

Amíg forró, az uborkát gyorsan üvegekbe tesszük a páccal együtt. Fedjük le az üvegeket fedővel. Az üvegeket fejjel lefelé fordítsa, és hagyja teljesen kihűlni.

Ecetes uborka mustárral télre
Ecetes uborka mustárral télre ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Annak érdekében, hogy az uborka jobban tárolható legyen, és ne penészesedjen, a tapasztalt háziasszonyok azt javasolják, hogy az üveg lezárása előtt tegyenek a tetejére egy mustárport. Ezt bármilyen típusú konzerv uborkával meg lehet tenni.

AMEGYÉB

A mustáros ecetes uborka télire az orosz konyha egyik legősibb uborkakészítési fajtája. Ennek az ételnek az írásos említései a 12. századból származnak.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024