Ecetes uborka fahéjjal télre

A recepthez

A fahéjas ecetes uborka télire alkalmas a fűszeres készítmények szerelmeseinek. Van szegfűszeg, babérlevél, fekete és szegfűbors, sőt még fahéj is. Látszólagos egzotikumuk ellenére nagyon könnyen elkészíthetők. Ezek a csípős uborkák jól passzolnak sült sertéshúshoz vagy pulykahúshoz, meleg ételhez, vagy hideghúsos szendvicsekre tehetők. A fahéjas uborka a legegyszerűbb burgonyasalátához is jó. Ha pedig lereszelsz egy ecetes uborkát és összekevered a tejföllel, akkor bármilyen főtt hal mellé érdekes mártást kapsz salátához.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 64,47 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 20 perc Használt: 1,72 g/0,57 g/13,89BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZ1,5-1,7 kg uborka 3-4 gerezd fokhagyma 1 hüvely erős paprika 15 rügy gerezd 6 babérlevél 3-4 borsó fekete- és szegfűbors 1 tk. őrölt fahéj 3 ek. l. cukor 2 ek. l. só 200 ml ecet 6% 1,2 – 1,5 liter víz Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen egy háromliteres sterilizált üveget a fahéjas ecetes uborkához télen. Hámozzuk meg a fokhagymát. Az uborkát jól öblítsük le, mindkét oldalukat vágjuk le, szorosan tegyük egy üvegbe fokhagymával és csípős paprikával együtt.

Ecetes uborka fahéjjal télre
Ecetes uborka fahéjjal télre ()

2. lépés

A páchoz vizet forralunk. Öntsük az uborkára, fedjük le sterilizált fedéllel, és hagyjuk állni 20 percig. Öntsük le a vizet a serpenyőbe, és forraljuk fel újra.

Ecetes uborka fahéjjal télre
Ecetes uborka fahéjjal télre ()

3. lépés

Öntsön sót, cukrot egy üvegbe uborkával, adjon hozzá babérlevelet, szegfűszeget, fekete- és szegfűborsot és fahéjat, öntsön ecetet. Töltse fel forrásban lévő vízzel a tetejéig.

Ecetes uborka fahéjjal télre
Ecetes uborka fahéjjal télre ()

4. lépés

Azonnal zárja le az uborkás üveget sterilizált fém fedéllel, és fordítsa fejjel lefelé. Fedjük le egy takaróval vagy takaróval, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ecetes uborka fahéjjal télre
Ecetes uborka fahéjjal télre ()

HASZNOS TANÁCSOK

A fahéjas ecetes uborka elkészítéséhez a hagyományos asztali ecet helyett használjon alma- vagy borecetet, így az uborka még aromásabb és ízesebb lesz.

AMEGYÉB

Téli fahéjas ecetes uborkához egynél több 3 literes, de például két 1,5 literes üveg is elvihető. Így könnyebben feldolgozhatók befőzés előtt, majd kényelmesebb a tárolásuk.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024