Site icon Népszámlálás 2024

Ecetes uborka céklával télre

A recepthez

Hihetetlenül ízletes, egészséges és nagyon szép ecetes uborkát készítsen répával télre. Ez az előétel szinte univerzális: változatossá teheti az ünnepi asztalt, feldobhatja a salátát, kifinomultabbá teheti a borscsot – mindezt egyetlen kincses tégely segítségével is megteheti! A készítményt kifejezett fűszeres íz és pikáns bors jellemzi. Maga a tégely pedig a répának köszönhetően olyan gyönyörűen néz ki, hogy akár konyhai dekorációként is szolgálhatna. Igaz, nem sokáig – hamarosan ki akarod majd nyitni és megenni!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 385,96 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 10 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 19,53 g/3,37 g/70,91BefőzésPácolásVacsoraFalatozásÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZUborka 2 kgHagyma 1 dbCukorrépa 20 gFokhagyma 2 szegfűszegTorma (gyökér) 10 gKapor 10 gFekete bors 5 db.mustár (mag) 1 tkA páchoz:Víz 1,5 lKristálycukor 150 g2 evőkanál.Piros csípős paprika 0,5 tk70%-os ecet esszencia 2 tk Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Sterilizált háromliteres üvegeket készítsünk télre ecetes uborkához és céklához. Az uborkát alaposan megmossuk, forrásban lévő vízzel, majd hideg vízzel leöblítjük.


Ecetes uborka céklával télre ()

2. lépés

Hámozzuk meg a hagymát, a fokhagymát és a torma gyökerét. A hagymát karikára vágjuk. Helyezzen egy esernyőt kaporból, fokhagymából, hagymából, répaszeletekből, tormából, mustárból és fekete borsból az üveg aljára. Az üveget szorosan megtöltjük uborkával.


Ecetes uborka céklával télre ()

3. lépés

Készítse elő a pácot. Keverjük össze a vizet, a sót, a cukrot, a pirospaprikát, forraljuk fel és öntsük az uborkára. A pácot lecsepegtetjük, újra felforraljuk, és ismét ráöntjük az uborkára.


Ecetes uborka céklával télre ()

4. lépés

Adja hozzá az ecetesszenciát az üveghez, és azonnal zárja le sterilizált fedéllel. Az edényt fordítsa fejjel lefelé, csomagolja be és hagyja teljesen kihűlni.


Ecetes uborka céklával télre ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ahhoz, hogy az uborkát a lehető legszorosabban pakolja az üvegbe, használjon kis gyümölcsöket a betakarításhoz. Nagyon könnyű őket szorosan és egyenletesen, üregek nélkül elhelyezni az edényben. Ha akarod, akár uborkát is használhatsz.

AMEGYÉB

Kívánság szerint a téli ecetes uborka céklával nemcsak egészben, hanem vágva is elkészíthető. És hogy a munkadarab még szebbnek tűnjön, használjon formázott kést, ne egy közönséges kést.

Exit mobile version